Kontret i senk på eget gress

Etter en skuffende reise til Sogndal ville gutta reise kjerringa da fylkesrival Molde FK kom på besøk lørdag ettermiddag.

Molde startet kampen i høyt press, med mål om å hindre Aalesund i å bygge opp spillet sitt bakfra.

Hjemmelaget forsøkte etter beste evne å spille av presset, og inn i rytmen etter en litt treg start.

Likevel var det MFK som fikk første mulighet etter åtte minutter. Mos skulle snu seg og klarere etter en corner, men Sigurdarson snappet ballen og kom til avslutning. Heldigvis gikk skuddet langt over mål.

Det skulle ta lang tid før neste sjanse i kampen. AaFK hadde flyttet høyere i banen og forsøkte å spille seg gjennom et kompakt Molde-forsvar, men gjestene var ikke ufarlige på overganger.

Etter 21 minutter var Moldes nr 10 på løp inn i boksen, der han fikk servert et innlegg fra høyre. Spissen headet ballen kontant i lengste kryss og sendte MFK i føringen.

Molde var hele tiden hissige på å bryte ballen høyt i banen, og etter 27 minutter får de en ny mulighet til å angripe. Hestad stjal ballen fra Fredrik Carlsen på midtbanen og sendte ballen videre mot høyre i banen mens AaFK-forsvaret fortsatt var i ubalanse.

Kirkeskov holdt likevel hodet kaldt og fikk blokkert det påfølgende innlegget. Hjemmelaget var på ingen måte ute av kampen. En halvtime inn i kampen var de nærmere og nærmere å komme til gode avslutninger, men uten å få belønning for strevet.

Tre minutter var spilt av andre omgang da AaFK fikk sin første gode målsjanse. Arnarson hadde satt fart mot dødlinja på høyre og la tilbake til Gyasi, som vendte opp og fyrte av med venstre, men skuddet gikk på utsiden av nærmeste stolpe.

Björn Bergmann Sigurdarson (t.v.) og Kaj Ramsteijn i eliteseriekampen i fotball mellom Aalesund og Molde på Color Line Stadion.Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Fem minutter senere var Veldwijk på farten. Ved hjelp av styrken fikk han dyttet unna en forsvarer og fått kontroll på en høy ball, før han forserte mot 16-meteren og fyrte av. Avslutningen gikk en drøy meter utenfor.

Da 56 minutter var spilt var det duket for drama på Color Line Stadion. Fredrik brustad hadde gått på løp bak en høy forsvarslinje, og kom alene med Andreas Lie. Keeperen felte angrepsspilleren inne i 16-meteren og ble belønnet med gult kort og straffe imot. Straffen satte Sigurdarson sikkert i mål. 0-2.

Aalesund fortsatte å presse på for en redusering. I stedet var det et kontringsvillig Molde som økte ledelsen etter 75 minutters spill. Hestad bryter på midtbanen og setter fart, før han spiller gjennom Fredrik Brustad som står helt alene. Denne gangen går han ikke i bakken, men setter heller ballen kontant i mål til 0-3.

Det tredje målet var spikeren i kista for hjemmelaget, og selv om det kom noen forsøk fra Veldwijk og Kirkeksov mot slutten var de ikke i nærheten av å true et selvsikkert og kompakt molde-forsvar.

Det endte til slutt 0-3 til gjestene fra Romsdal etter en helsvart kveld på Color Line Stadion.