Kapteinen ønsker fullt fokus

Fredrik Carlsen er ute etter en god start på høstsesongen.

Annonse:

Foto: Srdan Mudrinic

24. juni er datoen for AaFKs forrige seriekamp. Da ble Notodden slått 3-0 hjemme i en kamp som sendte tangotrøyene opp i 32 poeng på 14 kamper. Nesten én måned senere sparkes høstsesongen i gang.

- Nå venter en tøff siste halvdel av sesongen, og vi må være forberedt, slår Fredrik Carlsen fast.

Aalesunds rutinerte nummer 8 vet hva som skal til når laget går inn i en høst hvor serieledelsen i OBOS-ligaen skal forsvares. 

- Vi må fortsette med gode treningsuker og ikke minst ha fullt fokus, konstaterer Fredrik.

Før sesongen ankom Lars Bohinen, som hadde med seg nytt system og spillestil i kofferten. AaFK-spillerne har lyttet, øvd og utført, men også motstanderne har fått med seg hva sunnmøringene kommer med. I et intervju med aafk.no rett før A-laget tok sommerpause sa hovedtrener Lars Bohinen at motstanderne er i ferd med å finne ut av AaFK.

- Vi skal være så gode at uansett hva motstanderne kommer med, så skal vi klare å prestere godt og ta tre poeng, sa Lars til aafk.no om den saken.

Kapteinen bekrefter at det har vært tema i gruppa at konkurrentene er obs på hva AaFK vil med spillet sitt.

- Ja, vi har vært inne på det. Vi har et system vi holder på å innarbeide, og vi må stadig bli bedre. Når motstanderne kommer med trekk for å ta oss er det vår oppgave å bli enda bedre på det vi skal være god på, sier Fredrik. 

22. juli leder Fredrik Carlsen troppene ut til kamp mot Sandnes Ulf på Color Line Stadion. Foto: Srdan Mudrinic.
22. juli leder Fredrik Carlsen troppene ut til kamp mot Sandnes Ulf på Color Line Stadion. Foto: Srdan Mudrinic.

Torsdag møtes gutta til den første fellestreninga etter ti dager med sommerferie. Laget skal trene både torsdag, fredag, lørdag og søndag. Mandag er det duket for treningskamp mot Brattvåg. Dette blir den tredje treningskampen mot 2. divisjonslaget denne sesongen. Det skal bli godt å spille kamp igjen, mener kapteinen.

- Mot Brattvåg får vi en fin mulighet til å komme i gang etter ferien. Vi skal ha vår første trening torsdag, og så skal vi trene godt fram til Brattvåg-kampen mandag. Det blir viktig for alle sammen å få kjenne på det å spille kamp igjen før vi møter Sandnes Ulf noen dager senere.

Alt ligger til rette for at vi også får se AaFKs to ferskeste signeringer i aksjon. Midtstopperne Ståle Steen Sæthre og Jonas Grønner er hentet fra henholdsvis Nest-Sotra og Brann, og de to bergenserne stiller på trening torsdag. Kapteinen ønsker begge velkomne til AaFK:

- Jeg er veldig positiv til de nye signeringene. De bidrar til økt konkurranse på midtstopperplass. Både Jonas og Ståle er to gode midtstoppere, og i tillegg virker de som to flotte karer som jeg gleder meg til å bli bedre kjent med. 

Et styrket AaFK-mannskap er snart i gang igjen på feltet, fulle av energi etter en velfortjent ferie. Vårsesongen er som sagt et avsluttet kapittel, og i høst venter 16 viktige kamper for kapteinen og resten av den oransjekledde besetningen. 

- Nå handler det om å nullstille. I første kamp møter vi et Sandnes Ulf vi slet litt mot da vi møtte dem borte. Vi gjorde ingen god kamp der nede, men fikk med oss tre veldig deilige poeng. Vi vet det blir tøft når vi møter dem her hjemme, men skal gå for tre nye poeng. Det å få en god start på høstsesongen vil ha en positiv effekt på det mentale, slår Fredrik fast.

22. juli klokken 18.00 legger AaFK-skuta fra kai og seiler inn i en spennende siste halvdel av 2018.

Bli med og støtt kapteinen og hans hardtarbeidende mannskap i jakten på tre poeng!

Billetter til Aalesund - Sandnes Ulf kjøper du her.

Annonse fra Obos-ligaen: