Innholdsrik avtale med kretsen

AaFK inngår samarbeid med Sunnmøre Fotballkrets.

Annonse:

Partene har signert en overordnet samarbeidsavtale for perioden 2019 og 2020.

Gjennom denne avtalen er samarbeidet rundt Trenerutvikling og Spillerutvikling regulert. AaFK forplikter seg blant annet til å bruke sine ansatte trenerressurser inn i Sunnmøre Fotballkrets sitt veilderkorps for gjennomføring av inntil seks delkurs grasrottrenerkurs årlig. I tillegg bygges det trenerutvikling rundt Landslagsskole-tiltakene Bylag og Kretslag, der målgruppen er Landslagsskole-spillernes trenere i moderklubbene.

- Fotballkretsen og AaFK har i lang tid hatt et tett og godt samarbeid om spillerutvikling. At AaFK nå ønsker å ta et enda større ansvar inn mot spillerutviklingen og i tillegg involvere seg så tydelig på trenerutviklingen, er strålende og garantert noe som hele Sunnmøre vil nyte godt av på sikt, sier daglig leder i SFK, Bjørn Oskar Haukeberg.

I spillerutviklingen videreføres Bylag og Kretslag som plattform for G13- og G14-spillere, og det legges opp til et tettere samarbeid mellom moderklubb, krets og AaFK rundt oppfølgingen av den enkelte spiller for å hente ut enkeltspillerens potensial.

- Avtalen sikrer en god ramme for trener- og spillerutviklingen fremover i tid. Samarbeidet mellom AaFK og Sunnmøre Fotballkrets er et viktig premiss for aktiviteten som gir ekstra impulser til spilleren, samtidig som den anerkjenner at det meste av aktiviteten skjer i spillerens moderklubb slik at dialog og felles forståelse med spillerens trener i hverdagen blir en viktig del av den daglige driften. På denne måten ser vi på samarbeidet som en måte å underbygge den Sunnmørske modellen, sier utviklingsleder i AaFK, Øyvind Riise Dalseth.

Annonse fra Obos-ligaen: