- Imponerende av supporterne!

Kjedelig tap for Sogndal på Color Line Stadion.

I fraværet av både Bjørn Helge Riise, Kai Ramsteijn og Adam Örn Arnarson måtte trenerteamet kombinere en ny back-firer til kampen mot Sogndal. Det var også knyttet en viss interesse rundt Edwin Gyasi, og hvorvidt han kom til å starte kampen. I dag hadde trenerteamet valgt å la han starte på benken.

Etter fem spilte minutter hadde Sogndal tre sjanser, men heldigvis resulterte ingen av dem i uttelling. Så var det AaFK sin tur til å få en dobbelsjanse, først ved Marlinho - som fikk skuddet blokkert til en corner. Den holdt Mos på å ekspedere i mål, men etter 10 minutter stod det fortsatt 0-0 på resultattavla.

AaFK hadde egentlig full kontroll på kampen, uten å skape de helt store sjansene, helt til 34 minutter var spilt. Da kom Gilbert Koomson seg rundt på AaFKs venstrekant, og slo et perfekt innlegg. Erik Schulze stupehadet ballen inn bak en sjanseløs Andreas Lie, og det stod 0-1 på Color Line Stadion. Det resultatet holdt seg ut omgangen.

AaFK startet andre omgang med samme lag som avsluttet første, og etablerte raskt et solid press på bortelaget, uten at det gav noen store sjanser. Etter 53 minutter kom et populært bytte på Color Line Stadion. Da ble Edwin Gyasi byttet inn til stor applaus fra de oppmøtte. Marlinho var den som måtte vike plassen.

Neste bytte kom etter 65 minutter når Sondre Fet ble byttet inn til fordel for en småskadet Aron Thrandarson.

Vebjørn Hoff hadde en stor mulighet etter 67 minutter, når han fikk muligheten fra 13-14 meter, men det knallharde skuddet gikk dessverre utenfor. I samme situasjon ble Athanasios Papazoglou skadet, og ble liggende for behandling i Sogndal-feltet. Dette førte til nok et bytte, noe som gjorde at Valmir Berisha fikk sjansen i AaFK-angrepet, og hjemmelaget hadde dermed brukt alle byttene.

Tre minutter før fulltid forsøkte Jørgen Hatlehol seg med et skudd fra 18-19 meter. Det viste seg å være et lurt skudd som keeper Dyngeland i Sogndal-buret holdt på å slippe inn. Dessverre lykkes han likevel i å klarere.

Kampen ebbet ut med seier til bortelaget. Det er nå tre måneder siden sist AaFK vant en kamp, men – noen leverte virkelig på Color Line Stadion i kveld. Sjelden har vi latt oss imponere over supporterne i samme grad. Ålesund Support og Stormen sang i 2 x 45 minutter pluss tillegg, noe som virkelig må være en inspirasjon for Tronds mannskap. Imponerende, rett og slett!