- Ikke vanskelig å trives i Ålesund

Torbjørn Agdestein og samboeren nyter livet på Sunnmøre.

Annonse:

Målsniken fra Stord har scoret sju mål på ti kamper denne sesongen. Det gjør at han er den spilleren med nest høyest målsnitt i OBOS-ligaen, bak Vikings Tommy Høiland.

Foto: Srdan Mudrinic

Agdestein har slitt litt med skader. Dermed har han ikke fullført alle kampene.

- Det er kanskje litt overraskende bra. Jeg har flere kamper der jeg ikke har fått mer enn 20 minutter på grunn av litt skader, men det er kult å ha et bra målsnitt likevel. Jeg har jo blitt hentet for å score mål og bidra til at vi rykker opp. Da er det kjekt å levere. Jeg håper høstsesongen blir preget av mindre skader, og dermed mer spilletid og flere mål, sier hovedpersonen selv. 

- Trivsel gir resultater, mener Torbjørn Agdestein. Foto: Asle Myhre Hansen
- Trivsel gir resultater, mener Torbjørn Agdestein. Foto: Asle Myhre Hansen

Før sommerferien dro Torbjørn og lagkameratene til Valldalen og sosialt samvær med zip-line, grilling og god stemning. Et meget vellykket og etterlengtet tiltak, mener spissen.

- Jeg synes det er ekstremt viktig for en klubb å gjøre slike ting, ikke bare når det går dårlig, men også når det går bra. Å ha fokus på å gjøre noe sammen, som ikke er fotball, Vi ser hverandre hver dag, i den samme settingen, i den samme garderoba og på fotballbana. Det er kjekt å komme seg litt bort fra stadion, og da er Valldalen en fantastisk plass å reise til. Vi knyttet bånd og hadde det fantastisk sammen.

Han skryter av medspillerne sine, både på og utenfor bana, samt livet på Sunnmøre ellers. Når livet smiler og trivselen er høy kommer også resultatene, konstaterer 26-åringen.

- Det er ikke vanskelig å trives her i Ålesund, og det smitter over på prestasjonene på bana også. Jeg føler det har gått bra, litt som forventet egentlig. Jeg kom hit en måned før seriestart og kom godt inn i klubben og spillergruppa. Samboeren min og jeg har funnet oss godt til rette ellers også.

Agdestein og hans utkårede har kjøpt hus, begynt å bli lokalkjente i bydelen og allerede planlagt lengre turer på Sunnmøre.

- Spesielt jeg er veldig glad i fjellturer. Vi har testet ut nærområdet, men først og fremst brukt tid på å finne oss til rette i det nye huset. Samboeren min har fått seg ny jobb og kommet i gang der. I tida som kommer blir det lengre turer til Geiranger, Trollstigen og andre vakre steder, smiler den tidligere Brighton-angriperen.

I skrivende stund befinner Agdestein og samboeren seg i Hellas.
- Det er fint å komme seg litt vekk, slappe av og oppleve en annen kultur, mener Agdestein, som forteller at han etter ferien satser på å fortsette å finne nettmaskene for AaFK.

22. juli starter serien opp igjen med hjemmekamp mot Sandnes Ulf. Lysten på å heie fram en målhungrig Torbjørn? Kjøp billetter her.

Annonse fra Obos-ligaen: