Hyller spillernes innsats etter seieren mot Rosenborg

Trond Fredriksen og Bjørn Helge Riise er fulle av lovord etter nedsablingen av seriemesterne.

Annonse:

Etter fire poeng og null seire på 14 kamper siden 5-1 seieren over Odd i juni hadde AaFK kniven på strupen før tredje siste runde i Eliteserien. Det har vært en vanskelig periode for hele klubben, med skuffende prestasjoner og tungt press på både spillergruppe og trenerapparat. Men da Rosenborg kom på besøk i går kveld var det et nytt Aalesund-lag som stilte opp på Color Line Stadion.

De ferske seriemesterne kom knapt til avslutninger gjennom første omgang, noe som har vært svært uvanlig for AaFKs motstandere den siste tida. AaFK var kompakte bakover og spillerne jobbet for hverandre på beundringsverdig vis. Trener Trond Fredriksen var full av lovord om det solide arbeidet bakover på banen etter kampen.

- Vi kommer godt i gang i kampen. Det er klart at det defensive i dag er livsviktig mot et så godt lag som Rosenborg. Der var vi strålende i 90 minutt. Det legger grunnlaget for at vi endelig kan vinne. Og hvis vi fortsetter med denne typen prestasjoner inn i de neste to kampene så skal det også bli veldig veldig vanskelig for Sarpsborg å slå oss om to uker.

Ettersom kampen åpnet seg mer opp i andre omgang fikk Rosenborg en oppskriftsmessig ledelse etter et heldig idømt straffespark, som Niklas Bendtner ekspederte. Likevel klarte AaFK å komme tilbake og snudde kampen i løpet av ti herlige minutter og to scoringer signert Mos og Gyasi. Fredriksen, som har fått sin andel ubehagelige spørsmål de siste månedene, la ikke skjul på at det var en blandet opplevelse å stå på sidelinja.

- Det er omtrent 4 måneder siden forrige gang vi vant en fotballkamp og den perioden vi har gått gjennom har vært helt for jævlig. På slutten så både hosta jeg og det kjentes ut som alt skulle komme opp av det som var i magen. Jeg var kvalm da jeg sto på sidelinja. Fantastisk prestasjon, vi ser ut som AaFK igjen. Det er beinhardt arbeid som legges til grunn for at vi vinner fotballkampen, og til slutt begynner vi å få en del kontringer, og etter hvert så begynner vi også å tørre å stole på de ferdighetene vi har i laget. Målene vi scorer er fantastiske. Jeg håper det gir spillerne masse selvtillit inn i de kommende kampene og spillerne fortjener uten tvil denne seieren aller aller mest.


Kaptein Bjørn Helge Riise var både glad og lettet etter kampen. Han mener det var innstillingen inn mot kampen som var avgjørende for resultatet.

- Du så gutta gikk ut med en helt annen innstilling. I dag var det med offensiv innstilling, ikke den frykten for å tape og gjøre feil. Det var nesten så vi fikk enda mer energi da vi lå under 1-0, mens tidligere har vi mista energi og rakna når vi har ligget under. I dag tror jeg gutta forsto alvoret og vi smalt til, og det var deilig.

Seieren førte AaFK opp til kvalikplass på tabellen, ett poeng foran Sognal på direkte nedrykk. De siste to kampene mot medaljejagende Sarpsborg 08 og Strømsgodset blir utfordrende, men Riise er glad for at de nå har skjebnen i egne hender.

-Nå er det opp til oss selv. Nå skal vi planlegge denne uka hvordan vi skal ta Sarpsborg og så skal vi dra dit og forhåpentligvis ha nøyaktig samme energi. 

Eliteserien, 28. runde
Color Line Stadion: 6105
Dommer: Svein Oddvar Moen


Annonse fra Obos-ligaen: