Hvem blir "Sunnmøres ildsjel 2018"?

Det kan du være med på å bestemme.

Annonse:

Vi søker «Sunnmøres Ildsjel 2018». I fjor gikk «Sunnmøres Ildsjel 2017» til duoen Hans Edvard Nordang og Ove Uhlen Otterlei fra Fjørtoft TIL etter en svært tett avstemning. 

Som i fjor er vi også i år på jakt etter ildsjeler som blør for drakta og som virkelig brenner for sin lokale fotballklubb på Sunnmøre.

Siden 1914, da de første fotballklubbene ble stiftet på Sunnmøre, har ildsjeler med hjerte for fotball og fellesskap lagt ned tusenvis av dugnadstimer. Du finner dem overalt; i byene, på bygdene, ved kysten og innerst i fjordene. Morgen og kveld, sommer som vinter, i solskinn og ruskevær. De mange ildsjelene er motoren i sunnmørsfotballen - garantistene for nystekte vafler med jordbærsyltetøy, strøkne gressbaner og fotballer med akkurat passe mengde luft.

Unge og eldre, kvinner og menn, gamle travere og ferskinger med utømmelig energi tar ofte i et ekstra tak når klubben eller laget trenger det. Disse vil vi løfte fram. I samarbeid med Sunnmøre Fotballkrets, COOP og Sparebanken Møre ønsker vi å hedre en av disse engasjerte personene i form av prisen «Sunnmøres ildsjel 2018».

Ildsjel-juryen har gjort en endring fra i fjor. Inn for Bjørn Helge Riise har Fredrik Carlsen kommet. Vår kaptein ser fram til å gå gjennom bunken med nominasjoner. 

- Jeg har snakket med juryen fra i fjor og ut fra alle søknadene som kom inn så gleder jeg meg til å lese alle årets nominasjoner. Det er kjekt å se at så mange brenner for sunnmørsfotballen, det er viktig for å løfte frem lokale spillere. 

Noen av kriteriene som vurderes for å bli årets ildsjel er:

- Vedkommende gjør/har gjort en solid frivillig innsats for klubben/laget.
- Hun/han er et forbilde for andre i sunnmørsfotballen.
- Hvem som helst kan nominere personer fra egen klubb/lag som kandidat til å bli «Sunnmøres ildsjel 2018».
- Nominasjonen fylles ut via påmeldingsskjema lengre nede i saken fram til 10. oktober. Det kan nomineres flere personer fra en og samme lag/klubb. 
- Ildsjelen kan ikke være ansatt i klubben/laget.

«Sunnmøres ildsjel 2018» vil få 5.000,- fra Sparebanken Møre og 5.000,- i gavekort fra COOP. Klubben som ildsjelen representerer vil få kr. 15.000,-  fra Sparebanken Møre og 15.000,- i gavekort fra COOP. I tillegg vil den som nominerer få kr. 2.000,- i gavekort fra COOP.

Slik kåres 2018-vinneren:

- Fram til 10. oktober kan «Sunnmøres Ildsjel 2018» nomineres. 
- I løpet av uke 42 vil juryen finne tre finalister.
- Tirsdag 23. oktober, i forbindelse med AaFK - Viking, vil juryen presentere tre finalister og avstemming gjennom Facebook og sms starter. 
- Søndag 4. november, i forbindelse med AaFK - Levanger, offentliggjøres «Sunnmøres ildsjel 2018»

«Sunnmøres ildsjel"-juryen består av: 

Fredrik Carlsen (AaFK)
Lars Ove Valaas-Breivik (COOP)
May Britt Naalsund (Sparebanken Møre)
Bjørn Oskar Haukeberg (Sunnmøres Fotballkrets)

Annonse fra Obos-ligaen: