Holmbert stortrives

Toppscoreren fra Island har funnet seg godt til rette i AaFK.

Annonse:

25-åringen, som kom fra Stjarnan før sesongen, står med ni mål denne sesongen. Det gjør ham til delt toppscorer med Ull/Kisas Nicolay Solberg.

Foto: Asle Myhre Hansen.

- Jeg er veldig fornøyd med å ha scoret ni mål hittil, og også veldig fornøyd med første halvdel av sesongen. Vi kunne ikke bedt om noe mer enn å lede ligaen, mener Holmbert, som samtidig påpeker at laget har mye å jobbe med.

- At vi ligger på topp sier ikke noe om hele bildet, tenker jeg. Vi har mye som må forbedres. Vi kan bare bli bedre for hver kamp, men det er ikke dårlig det vi har prestert. For mange er det mye nytt i den måten Lars ønsker at vi skal spille. Det har ikke gått mange månedene, så vi lærer fremdeles.

Nettopp Lars Bohinen var en avgjørende faktor for at AaFK sikret seg den høyreiste 25-åringen fra Reykjavik. Bohinen prøvde å hente ham til Sandefjord, men overgangen ble ikke noe av. Da den tidligere Premier League-proffen ble sjef i AaFK tok det ikke lang tid før Holmbert signerte. I midten av januar var overgangen klar.

- Jeg spilte hjemme på Island, og ville utenlands igjen. Jeg ville spille for Lars. Da han var i Sandefjord prøvde han å hente meg dit, men så gikk han til Aalesund. Da bestemte jeg meg for å komme følge etter, forteller islendingen.

I AaFK ble han lagkamerat med hele tre landsmenn. To av dem kjente han fra før.

- Jeg har spilt sammen med Aron på Islands U21-landslag. Jeg kjenner også Adam. Vi er fra den samme byen. Moderklubbene våre er rivaler. Daniel kjente jeg ikke fra før, men har blitt godt kjent med ham også, forteller Holmbert, som i aller høyeste grad har blitt godt kjent med spesielt én lagkamerat. Han og spisspartner Torbjørn Agdestein har blitt gode venner. 

- Torbjørn og jeg har gått veldig fint sammen siden første dag. Vi har det morsomt sammen og trives i hverandres selskap. Det er veldig viktig. Liker du ikke dem du skal spille med, så blir heller ikke kjemien på banen god. Vi forstår hverandre veldig godt og passer sammen som spissduo.

Holmbert står som nevnt med ni mål. Spisspartner Agdestein har notert seg for sju på ti kamper. Med til sammen 16 mål har duoen bidratt i sterk grad til at AaFK kan kalle seg serieledere når vi vinker adjø til vårsesongen. 

- Vi er gode venner som samtidig krever høy kvalitet av hverandre.

— Holmbert Fridjonsson

AaFK-spillerne sa også adjø til hverandre tidligere denne uka, men bare for halvannen uke. Sommeravslutningen ble lagt til Valldal Aktivitetspark, der humøret i spillergruppa var svært godt. Slik har det vært hele våren, kan OBOS-ligaens toppscorer avsløre. Når båndene mellom spillerne er tette gjør det at terskelen for ærlige tilbakemeldinger blir lavere.

- Det er en virkelig fin gruppe. Vi er gode venner som samtidig krever høy kvalitet av hverandre. Vi kan krangle på trening, men er alltid venner igjen etterpå. Det er mange kjekke karer her. Vi møter hverandre hver morgen med et smil. Vi ler og spøker sammen, men når treningen starter er vi seriøse og trener godt. Av og til går det hardt for seg, men det er bare bra, mener Holmbert. 

Islendingen innrømmer at det har vært en tøff vårsesong. Nå ser han fram til en liten sommerpause.

- Det skal bli godt å få ti dager fri og tenke på andre ting enn fotball. Når vi er tilbake skal vi fortsette å trene hardt og jobbe med det vi må bli bedre på. Så håper jeg at høstsesongen blir like bra som vårsesongen, sier Holmbert, og håper enda flere tar turen til stadion for å støtte ligaens topplag når høstsesongen innledes med hjemmekamp mot Sandnes Ulf 22. juli.

- I starten vant vi mange kamper på rad, og jeg tenkte folk ville strømme til stadion. Så hadde vi en periode hvor vi ikke gjorde det like bra. Jeg håper folk kommer og støtter oss. 5000 er ikke dårlig, men når vi har plass til 10.000 er det selvfølgelig mer moro for oss med full stadion, mener målsniken fra sagaøya.

Annonse fra Obos-ligaen: