Sondre Brunstad Fet
Aron Thrandarson (Markus Karlsbakk 86.)
Pape Habib Gueye (Torbjørn Agdestein 46.)
Holmbert Fridjonsson

Aalesund og Hødd møttes søndag ettermiddag til treningskamp på Color Line Stadion, og det var bortelagets Joachim Osvold som fikk æren av å  teste skuddfoten allerede etter to minutter, men AaFK-keeper Tarjei Omenås kontrollerte ballen utenfor.

Våre syngende supportere stilte mannsterke opp og laget godt trøkk. Tidlig i omgangen fikk de noe å juble for, da Aalesund tok ledelsen etter sju minutter. Holmbert Fridjonsson tok med seg ballen inn i feltet, holdt forsvarerne unna og dunket ballen i nettet. Ni minutter senere ble Wachirawut Phudithip spilt vakkert gjennom av Bendik Rise. Hødd-spilleren fosset frem fra midtbanen og fant lagkameraten med en perfekt vektet pasning.

Lite skjedde så, men det siste kvarteret før pause kunne vi notere oss for noen farligheter. Ti minutter før pause kom Fridjonsson til et skudd, men ballen gikk utenfor. Kun tio minutter senere var det Hødd sin tur til å prøve seg. Robin Hjelmseth forsøkte seg med et frispark, men Tarjei Omenås avverget. Samme mann var igjen frempå like før pause. Hødd-spilleren kom seg inn i feltet og  fikk avsluttet. Uheldigvis for Hødd gikk ballen i nettveggen.

4S9A5493
Pape Habib Gueye i aksjon mot Hødds Netan Sansara. Foto: Ariel Lillestøl

AaFK foretok seg ett bytte til andre omgang. Ut gikk Pape Habib Gueye, inn kom Torbjørn Agdestein. Gjestene fra Ulsteinvik startet andre omgang med samme oppstilling etter som før hvilen.

AaFK var det beste laget i den andre omgangen, og var flere ganger farlig frempå. Etter 60 minutter kom Daniel Gretarsson til et godt innlegg fra venstre, men ballen nådde ikke helt frem til en godt plassert Holmbert Fridjonsson. Kun to minutter senere satt den for AaFKs høyreiste islending, denne gang etter corner, slått inn av Aron Thrandarson. Ballen datt etter en duell ned til Holmbert, som upresset skled den inn i nota fra sin posisjon ved bakerste stolpe.

AaFK var friske, og både islendingene og innbytter Torbjørn Agdestein skapte problemer for blåtrøyene fra Ulsteinvik. En aktiv Aron Thrandarson fikk en kjempemulighet til å øke til 3-1 tretten minutter før slutt. Han dro seg fint fri i feltet, kom seg rundt keeper, men vinkelen ble for skrå for islendingen som bommet på målet. Bare minutter senere vartet Aalesund opp med tangofotball av ypperste merke. Et fint angrep endte nesten med dagens tredje for Holmbert Fridjonsson. Han headet kula i stanga etter et godt innlegg fra Tega George.

Også innbytter Kristoffer Hay kunne funnet nettmaskene. Sju minutter før slutt møtte han et godt innlegg med pannebrasken, men den U21-uttatte midtstopperen ble stoppet av Hødd-keeper Vegard Berntsen.

AaFK vant kampen fullt fortjent 2-1, men burde økanskje hatt flere scoringer etter mange fine sjanser i andre omgang.