Her er vår nye utviklingsleder!

Etter at vår tidligere utviklingsleder Jan Erik Sørnes valgte å si opp sin stilling har klubben vært på jakt etter en erstatter. Etter grundig prosess er det en glede å kunne offentliggjøre den nye lederen i utviklingsavdelingen.

Annonse:
Øyvind Riise Dalseth (33) med erfaring fra Lillestrøm, Start og Arendal har takket, ja til den viktige jobben i klubben.

- Dette er spennende og ikke minst stor oppgave. Jeg har allerede rukket å delvis sette meg inn i hvordan ståa er og det er mye som skal på plass før sesongen starter. Først og fremst må vi få på plass en G16-trener og et fullsatt lag.

Dalseth har sin bakgrunn fra 3-årig studie på Norges Idrettshøyskole med fokus på trenergjerning.  Han har også fullført ett år med pedagogisk utdanning på høyskolenivå.

Blindheims-gutten har vært innom, Lillestrøm SK og Lørenskog før han i 2013 ble hentet til IK Start som trener for G16-laget og ansvarlig for fotballfritidsordningen.

Fått mye erfaring

Dalseth fikk nesten 4 år i IK Start før han meldte overgang til Arendal, og i løpet av denne tiden har han vært spillerutvikler i to år før han tok over som hovedtrener for Start sitt 2. lag. På tampen av Start-karrièren ble han forfremmet til assistenttrener under IK Start sitt A-lag.

Sommeren 2017 ble Dalseth hentet til Arendal Fotball som assistenttrener under Mattias Andersson der han i tillegg skulle styrke arbeidet med spillerutvikling i regionen.

Etter flere år vekke fra Ålesund er han nå klar til å vende hjem og til AaFK.

- Det er litt spesielt at det er min egen hjemby, men jeg har ikke kommet hjem for å være komfortabel, jeg har kommet hjem for å gyve løs å jobbe. Det har vært en lang vei fra Blindheim til Color Line Stadion, ler Øyvind.

Viktig brikke på plass

Sportslig leder Bjørn Erik Melland er strålende fornøyd med å få på plass den nye utviklingslederen i klubben.

- Øyvind har en spennende kombinasjon av formell kompetanse og praktisk erfaring som vi ser frem til å benytte oss av i årene fremover. Han starter umiddelbart i rollen som utviklingsleder i AaFK, forteller Melland. 

Øyvind Riise Dalseth (tv) er vår nye utviklingsleder. Her samens med sportslig leder i AaFK Bjørn Erik Melland. Foto: aafk.no
Øyvind Riise Dalseth (tv) er vår nye utviklingsleder. Her samens med sportslig leder i AaFK Bjørn Erik Melland. Foto: aafk.no
Annonse fra Obos-ligaen: