Hederlig tap mot FC Rostov

Fine tendenser tross nederlag for AaFK i Spania.

I solskinnet i Marbella, helt sør i sydenlandet, var det lørdag ettermiddag duket for treningskamp mot russiske FC Rostov. Laget stilte med to tidligere Eliteserie-kjenninger fra start. Sverrir Ingason, med fortid i Viking, og Ole Gunnar Solskjærs gamle elev i Molde, Bjørn Bergmann Sigurdarson, var begge i startoppstillingen. Den islandske duoen markerte seg mot tangotrøyene fra Sunnmøre. I det 28. minutt kom Ingason seg fri på venstre, og fant den sterke landsmannen med et godt innlegg. Heldigvis for AaFK var headingen svak.

Seks minutter senere var FC Rostov på ferde igjen, denne gang med Ingason i avslutterrollen. Da ble det nettsus for russerne. Et innlegg fra høyre gikk over både AaFKs forsvarere og burvokter Tarjei Omenås. Ingason fikk en enkel jobb med å pirke inn 0-1. Fem minutter senere økte Alexander Zuev ledelsen etter at AaFK mistet ballen på egen halvdel. Zuev ble fint spilt gjennom. Alene med Tarjei Omenås gjorde han ingen feil, og sørget for mer russisk jubel.

Før russerne fikk oppleve nettsus var det AaFK som hadde skapt kampens største sjanse. Kristoffer Normann Hansen forsøkte seg med en god avslutning fra kanten av sekstenmeteren etter 11 minutter. Skuddet hadde god retning mot lengste kryss, men russernes sisteskanse Sergey Pesjakov slo lærkula utenfor mål.

I starten av oppgjøret var den tidligere Champions League-deltakeren fra Russland overraskende tam. AaFK styrte oppgjøret, og var fint frempå ved et par anledninger. Likevel må det sies at 0-2 til pause ikke var direkte ufortjent med tanke på hvordan omgangen utviklet seg. FC Rostov var faktisk ikke langt unna å øke på overtid.

AaFK stilte med disse 11 fra start:

Omenås- Ramsteijn, Gretarsson, Lie- Hatlehol, Carlsen, Lima, Normann Hansen- Fet, Fridjonsson, Diouf

Dagens kaptein, Oddbjørn Lie, gikk ut etter 20 minutter. Han pådro seg ei lårhøne, og ble erstattet med Robert Sandnes. Fredrik Carlsen tok over kapteinsbindet.

Til andre omgang entret Bjørn Helge Riise banen. Han erstattet Fredrik Carlsen.

Aalesund løftet seg i andre omgang, og hadde skrudd opp tempoet. Det høye presset, som Lars Bohinen har fokusert mye på, kom til syne. Nenass og innbytter Vebjørn Hoff gikk foran og stresset russerne. Hoff og Anders Myking Waagan kom inn for Holmbert Aron Fridjonsson og Sondre Fet etter 60 minutter. Hoff fant nettmaskene og reduserte til 1-2 åtte minutter etter at han ble byttet inn. Daniel Gretarsson ble holdt inne i feltet. Straffen ekspederte Hoff sikkert i mål. Like etter straffescoringen ble Gretarsson erstattet av purunge Håvard Breivik.

Noen minutter i forkant av reduseringen måtte Tarjei Omenås i aksjon da Alexander Zuev kom gjennom. Omenås avverget til corner med en fin inngripen.

AaFK virket oppildnet av reduseringen, og var flere ganger å finne på FC Rostovs banehalvdel. Valmir Berisha, som kom inn for Pape Pate Diouf etter 77 minutter, kom til en heading fra god posisjon noen minutter senere, men keeper plukket. Helt på tampen av oppgjøret fikk de oransje enda en mulighet, da Kristoffer Normann Hansen gjorde seg klar på frispark. FC Rostovs målvakt reddet enkelt.

Dermed endte det med 1-2-tap for AaFK, i en kamp sunnmøringene absolutt hang godt med i.