Har rystet topplagene

Nest-Sotra har imponert mot flere av de beste lagene i OBOS-ligaen denne sesongen.

Annonse:

Det kom nok overraskende på mange at Nest-Sotra knep den siste av fire kvalik-plasser i OBOS-ligaen. Ser man på resultatene Steffen Landros mannskap har levert i år oppdager man fort at de grønnkledde fra Hordaland har noe å komme med. Det har blant annet AaFK fått smertelig erfare, både på Ågotnes og på Color Line Stadion.

Foto: NTB Scanpix

AaFK gikk ni strake kamper uten tap fra første spark på ballen før årets første tap kom. Hjemme på Color Line Stadion ble HamKam for sterke i den tiende serierunden. Laget fra Briskeby stakk av med tre poeng etter 1-2-seier på kunstgresset i Ålesund. I runden etter tok Lars Bohinen sikte på å reise kjerringa og la det gå ut over Nest-Sotra på Ågotnes. Slik ble det ikke. Hjemmelaget leverte en god kamp og vant 1-0 etter scoring av Ståle Steen Sæthre. Et par måneder senere, nærmere bestemt 26. august gjestet Nest-Sotra Color Line Stadion. Tangotrøyene var favoritter og skulle revansjere tapet som kom før sommeren, men hordalendingene ville det annerledes. Denne gang var det Daniel Arrocha som puttet ballen i nettet for Landros elever og ble den store helten.

25. november møter vi dem igjen. I siste serierunde ble det nemlig klart at AaFK og Nest-Sotra endte på henholdsvis tredje- og sjetteplass. Det betyr at lagene skal møte hverandre til første kvalik-runde. Kampen spilles på Color Line Stadion, og tangotrøyene får en ny mulighet til å revansjere seg. Det er langt ifra noen dårlig motstander AaFK skal møte. Etter en mildt sagt elendig start på sesongen med fire tap på de fire første seriekampene begynte laget å våkne. I løpet av sesongen har de levert flere gode resultater mot topplagene:

Seier hjemme og borte mot Aalesund, nedsabling av Viking på hjemmebane og en sterk seier borte, uavgjort borte mot Mjøndalen og Ull/Kisa, samt fem strake kamper uten tap på slutten av sesongen. Til slutt endte laget med 12 seire, sju uavgjorte og 11 tap, positiv målforskjell og 43 poeng. Flere spillere har markert seg, to av dem solgt i sommer til større klubber. Både Johnny Furdal og Ståle Steen Sæthre forsvant, men laget har ikke prestert dårligere av den grunn. Måljegeren Alexander Dang fant nettmaskene 13 ganger, råsterke Sondre Liseth var knallhard å bryne seg på og keeper Egil Selvik vartet opp med flere kvalifiserte redninger.

25. november klokka 16.00 kommer Nest-Sotra igjen på besøk til Ålesund som et mer enn kvalifisert hinder for våre gutter. Tangotrøyene har 5-0 og seks poeng på sine to siste kamper, og tar med seg selvtillit inn i kvaliken.

Gå ikke glipp av første kvalik-kamp på veien mot Eliteserien 2019.
Forhåndssalget for sesongkortinnehaverne er i gang, og torsdag starter det ordinære salget. Har du som sesongkortinnehaver ikke mottatt mail fra oss, så kan du sende mail til [email protected] for informasjon. 

Vi sees på Color Line Stadion!

Annonse fra Obos-ligaen: