Har det fra mamma og pappa

Vår kandidat til prisen «Årets fotballmamma» har arvet engasjementet fra foreldrene sine.

Annonse:

Lena Kathrin Hansen fra Hareid Idrettslag gikk til topps da den lokale vinneren skulle kåres tidligere i høst. Ildsjela har lagt ned en enorm innsats for klubben sin i mange år. Hun har selv vært aktiv fotballspiller, deriblant på kretslaget sammen med ikke ukjente Ann Kristin Aarønes. Da var foreldrene til Lena svært viktige støttespillere.

- De stilte opp fra jeg begynte å spille fotball som seksåring. Fotball har alltid vært en del av livet mitt, og jeg har fått god støtte. Da jeg selv ble mor følte jeg at det var min tur å være støttespiller, forteller hun.

For en tid tilbake fikk Lena SMS om at hun var den lokale vinneren, og dermed en av 16 gjenværende kandidater til å stikke av med prisen "Årets fotballmamma". Konkurransen har gått videre til nasjonal avstemning, hvor hver av lagene i OBOS-ligaen stiller med sin kandidat.

- Jeg ble veldig overraska da jeg fikk vite at jeg kom videre. Jeg vet at det var veldig mange påmeldte gjennom AaFK. Jeg var ikke forberedt på noe sånt. Bare her på Hareid er det mange ivrige og hardtarbeidende fotballmammaer, og totalt sett veldig mange på Sunnmøre.

Det forteller den engasjerte dama som har vært lagleder for laget til dattera i ei årrekke, nå lagleder for damelaget i tillegg, vært i Grendacup-styret og vært speaker på dame- og herrekampene.

- Det er veldig mange dyktige fotballpappaer der ute, men jaggu meg mange fotballmammaer som legger ned en enorm innsats også. Vi er helt avhengige av foreldre som stiller opp, slår hun fast.

Den nasjonale avstemningen varer til 15. november, og deretter vil de tre med flest stemmer bli invitert til Fotballfesten på Ullevaal den 25. november. En jury vil så velge blant de tre kandidatene og utrope vinneren. 

"Årets fotballmamma" får et gavekort verdt 10 000 kroner, samt 50 000 kroner fra OBOS til sin lokale breddeklubb.

Stem på Lena her.

Annonse fra Obos-ligaen: