Håpet lever etter kjemperesultat

Aalesund sikret tre livsviktige poeng mot tafatte seriemestre

Etter fjorten kamper uten seier var det ikke mange som levnet AaFK de store mulighetene mot de suverene seriemestrene fra Trondheim. Men i motsetning til tidligere kamper kom hjemmelaget ut med en klar struktur tidlig, og var gode til å tette igjen rom og gjøre det vanskelig for motstanderen.

Første omgang gikk uten at det skjedde alt for mye, foruten noen langskudd signert Bjørn Helge Riise og Anders Trondsen. Det var først etter en liten halvtime at det kom en skikkelig målsjanse.

Gyasi og Arnarson kombinerte på høyresiden før sistnevnte sendte et innlegg mot bakerste stolpe. Der vant Sondre Fet hodeduellen og headet ballen tilbake i feltet mot Athanassios Papazoglou. Dessverre klarte ikke den høyreiste grekeren å få sin heading innenfor stengene fra fem meter.

Rosenborg virket til tider uinteresserte og ble plaget av presset fra Mos og Papazoglou gjennom hele første omgang. Forsvarsrekka var flere ganger ille ute etter kritikkverdige igangsettelser fra keeper Arild Østbø, men uten at det resulterte i gode muligheter for Aalesund.

Andre omgang var en helt annen historie. Allerede fem minutter inn i omgangen var Mos farlig frampå. Aalesunds toppscorer plukket opp ballen bak forsvarsrekka til RBK, men måtte ta et steg tilbake for å få kontroll. Med en mann i rygg fikk han snudd opp og fyrt av et skudd, men rett på Arild Østbø.

Så var det duket for drama på Color Line Stadion. Etter 53 minutter gikk Bendtner ned i boksen og dommer Svein Oddvar Moen pekte på straffemerket. Dansken tok selv straffen og satte den sikkert til side for en sjanseløs Andreas Lie.

Men Aalesund var ikke klare til å akseptere Obosliga-spill helt ennå. 68 minutter var spilt da Papazoglou på utmerket vis kom seg til dødlinja inne i boksen og fikk lagt tilbake til Mos på fem meter. Aalesunds nr 30 kunne ikke bomme og gjorde det heller ikke, og dermed var lagene like langt.

Seks minutter senere sendte Edwin Gyasi tilskuerne på Color Line Stadion til himmels. Den tekniske vingen holdt lekestue med Birger Meling fra sin høyre kantposisjon før han fyrte av, via Jørgen Skjelvik, og i mål. Plutselig var AaFK i ledelsen.

Det skulle bli noen nervepirrende minutter den siste halvtimen, men RBK truet egentlig aldri målet til Andreas Lie, til tross for en rekke dødballer i godeposisjoner. Mot slutten av kampen holdt Papazoglou, sammen med Jørgen Hatlehol, en god jobb med å holde ballen høyt i banen og brukte mye tid. Kampen endte 2-1 til Aalesund, som dermed har klatret til kvalikplass og fått litt etterlengtet selvtillit inn mot kampene mot Sarpsborg 08 og Strømsgodset. Det blir en spennende innspurt på årets eliteserie for fotballglade summøringer.