- Gode i perioder

Lars Bohinen er fornøyd med guttene sine, men ønsker forbedring på et par områder.

Annonse:

Tre nye poeng blir med på den flere timer lange bussturen fra Florø til Ålesund for hovedtrener Lars Bohinen og hans elever. Tre mål signert Holmbert Fridjonsson og ett levert av Ståle Steen Sæthre ga 1-4-seier i Sogn og Fjordane. AaFK-laget tok tak i kampen fra start av og var best i brorparten av første omgang.

- Vi fikk en bra start og dominerer den første halvtimen. Det er også i denne perioden vi tar ledelsen. Deretter gir vi fra oss initiativet inn mot pause. Da gjør vi mange feil, både individuelt og taktisk, mener Lars.

Aalesund tok ledelsen ved Holmbert Fridjonsson et kvarter før slutt, men fra scoringen kom til pausesignalet lød var det Florø som var piggest på eget naturgress. Det gjorde at Lars og hans elever ble enige om å skjerpe seg etter hvilen. Holmbert Fridjonsson doblet tangotrøyenes ledelse allerede to minutter etter at andre omgang ble blåst i gang.

- I pausen ble vi enige om å starte andre omgang like bra som vi startet den første, og det greide vi. Så får vi en redusering mot oss, hvor vi sover på et frispark i forkant, og det leder til at vi får straffe mot oss. Da synes jeg vi var inne i en rufsete periode, forteller sjefen sjøl.

- 3-1 kommer relativt kjapt, og da er kampen i realiteten over. Så kommer 4-1, og da er det i alle fall avgjort. Oppsummert kan man si at vi leverer to perioder jeg er misfornøyd, men er gode ellers. Vi møter litt utfordringer ved å spille på gress i dag, men vi er gode nok.

Laget stilte uendret med unntak av et bytte fra forrige seriekamp. Adam Ørn Arnarson fikk hvile, og inn på høyre vingback kom Ståle Steen Sæthre - til vanlig midtstopper, men med en fortid som spiss.

- Ståle klarer seg fint. Begge vingbackene våre får imidlertid utfordringer med å markere seg når vi ikke greier å få til noe særlig etablert spill. Vi spilte mer direkte enn vi vanligvis gjør. Det savner jeg, at vi hadde greid å bygge opp eget spill i større grad. Da hadde de også blitt mer involvert, sier Lars.

Det ble likevel en komfortabel seier for oransjetrøyene, der Holmbert Fridjonsson leverte både mål nummer 12, 13 og 14 for sesongen. Det gjør ham til ligaens toppscorer med to nettkjenninger mer enn Kongsvingers Shuaibu Ibrahim.
K P
7 Lyn 3 4
8 Vålerenga 3 4
8 Aalesund 3 4
10 Ranheim TF 3 3
- Holmbert har stått på i en periode han har slitt litt. Han har stått i det, og i dag får han belønning for jobben. Det var viktig for ham å få en boost, og det var viktig for oss å få ham ordentlig i gang igjen, kommenterer hovedtrener Bohinen.

En som også kom i gang var kroatiske Nikola Tkalcic, på lån fra Sarpsborg 08. Vingbacken kom inn for Nenass til andre omgang og fikk dermed sin debut i oransje og blått. Den tidligere IFK Norrköping-spilleren skaffet laget straffe. Etter kampen vanket det skryt fra Lars.

- Han er rask og vil gi oss mye av det vi har manglet. Som jeg nevnte led vingbackene litt under måten vi spilte på i dag, og det gjelder for Nikola også, men han løser oppgavene sine og er god defensivt. Offensivt vil han bli enda bedre etter hvert.

Neste kamp for AaFK er enda et oppgjør på bortebane, denne gang på kunstgress. Neste søndag reiser Aalesund til Tromsø for å møte Tromsdalen, et lag som har prestert godt på eget kunstgress denne sesongen.

- Det blir en tøff utfordring å møte OBOS-ligaens nest beste hjemmelag, konstaterer Lars, som håper å se litt forandringer hos elevene sine til den kampen.

- Prestasjonsmessig var det greit i dag. Vi er godt organisert og strukturert, men jeg skulle ønske vi hadde mer ro i spillet vårt. Der skal vi bli bedre i neste kamp, en match som går på kunstgress.


Annonse fra Obos-ligaen: