Gleder seg til å komme i gang

Bli bedre kjent med AaFKs nye midtstoppere.

Annonse:

Torsdag hadde Jonas Grønner og Ståle Steen Sæthre sin første treningsøkt i nytt klubbtøy. Midtstopperne, som ankommer fra henholdsvis Brann og Nest-Sotra, gleder seg veldig til å komme i gang for fullt i AaFK.

- Helt siden det ble innledet samtaler mellom AaFK og meg har jeg gledet meg til å komme oppover. Jeg har hatt en liten mini-ferie, så nå var det godt å komme i gang, møte spillerne, folk i klubben og i byen, forteller Jonas og skuer utover sin nye hjemby fra Fjellstua.

 - Byen er helt fantastisk. Når jeg står her og ser utover ... Det er jo virkelig et syn! Til og med innflygingen til Ålesund var jo fantastisk. Jeg ser veldig fram til dette oppholdet og skal bruke tida godt slik at jeg kan bidra på best mulig måte. Jeg ankommer med mye positiv energi, forteller forsvarskollega Ståle Steen Sæhre.

De to bergenserne har begge planer om å spille seg inn på laget, men den første tida handler først og fremst om å bli kjent med nye lagkamerater og ta til seg trenerteamets prinsipper.

- For min del er det absolutt viktigste å jobbe med relasjoner. Jeg kommer inn i en ny spillergruppe, og må lære meg nye relasjoner og hvordan AaFK spiller. Det er litt annerledes enn i Nest-Sotra. Aalesund spiller mer direkte. Det er noe av det jeg må ta til meg, og så er det bare å kjøre på, sier Ståle, som i likhet med Jonas er veldig glad for å være på plass på Sunnmøre. 

Her er gode fasiliteter, et godt støtteapparat, det drives profesjonelt og godt

— Ståle Steen Sæthre
Fra Fjellstua ser man alt regionen har å by på. Urbant byliv med konsertscener, kaféliv og grønne lunger åpenbarer seg i selve byen Ålesund. Havet omkranser jugendstilbebyggelsen, og opp fra fjordene ruver de majestetiske fjellene med muligheter for toppturer både sommer og vinter.

- Jeg er veldig glad i å fiske laks, og er ivrig på å finne gode fiskeplasser, forteller Jonas.

- Det er en utrolig givende hobby. Da er det bare deg selv, elva og fiskestanga, sier han drømmende, og avslører at stanga etter planen blir med i bussen når AaFK senere i høst tar turen til Florø.

- Der nede vet jeg om et bra sted, kan han fortelle.

Ståle retter blikket mot fjellene. Vest i havet har han lagt merke til Godøyfjellet, og lurer straks på om snø er å oppdrive "fra toppen og helt ned i bygda" vinterstid. 

- Da må det være mulig å kjøre offpiste, mener han, men får raskt tips fra en litt mer lokalkjent Jonas om å heller vurdere et av de mange skitrekkene på Sunnmøre. 

Jonas og Ståle gjør seg kjent med sin nye hjemby. Her pekes Sukkertoppen ut som turmål. Foto: Srdan Mudrinic.
Jonas og Ståle gjør seg kjent med sin nye hjemby. Her pekes Sukkertoppen ut som turmål. Foto: Srdan Mudrinic.

Unge herr Grønner ankommer en ny by med kjæreste fra Sula, og kjenner Ålesund ganske godt. Nå handler det om å bli enda bedre kjent med byen Ålesund og Sunnmøres stolthet.

- Jeg har fulgt med på det de har gjort. Jeg var blant annet til stede og så Åsane-kampen nå i vår. AaFK er en klubb som jeg kjenner til fra før, det samme gjelder for byen, så jeg er sikker på at jeg skal komme raskt i gang. Trenerteamet, med Lars i spissen, er veldig tydelige på hva de forventer av spillerne individuelt og som lag. Jeg tipper det blir en god del informasjon om nettopp dette i begynnelsen, og så blir det å jobbe godt i treningskampen mandag for å se hvordan vi forstår hverandre og forhåpentligvis høste gode resultater av det, sier han. 

Også Ståle forventer at det blir mye nytt i starten, og forteller at han skal bruke den første tida på å lære. Han har hatt Lars Bohinen som trener i Asker, og kjenner i tillegg godt til spill i trebackslinje. I Nest-Sotra har han bekledd flere roller i den bakre treeren, både til venstre, høyre og sentralt.

- Jeg kan bidra med godt engasjement, og jeg kan styre en trebackslinje ut ifra tidligere erfaringer. Jeg kan bekle rollene i linja, både høyre, venstre og sentralt. I tillegg er det noe som heter offensive og defensive dødballer, hvor jeg har mye å bidra med. Jeg har hatt mye ansvar i forhold til dødballer i Nest-Sotra, forklarer den målfarlige stopperen som kan vise til fem fulltreffere så langt denne sesongen.

- Jeg takker ikke nei til å sette noen baller i kassa her oppe heller, men først og fremst skal eget mål forsvares, understreker den tidligere angrepsspilleren, som ikke er ukjent med Color Line Stadion.

Som 19-åring fikk han eliteseriedebuten sin på ålesundsk kunstgress, da han kom inn for Stabæk foran over 9.000 tilskuere 29. juli 2012. Aalesund vant kampen 3-1, men for Ståle var det en stor opplevelse.

- Jeg fikk eliteseriedebuten foran flere tusen ekstatiske Aalesund-supportere, og sov lite natta etter. Mye av skylda skal også snorkingen til romkamerat og keeper Jan Kjell Larsen ha, ler Ståle.

Jonas Grønner har møtt AaFK flere ganger, både i Ålesund og i Bergen. På de fire oppgjørene mellom klubbene Jonas kan vise til, har Brann tre seire og én uavgjort. Hos de rødkledde har midtstopperen høstet mye erfaring, også fra ligaen han nå skal spille i. 

- Jeg har vært med på mye. Det å spille fotball i Brann byr på opp- og nedturer som du får i få andre klubber i Norge. Jeg har vært med på begge deler. Jeg håper å ta med meg erfaring fra både Brann og spill på aldersbestemte landskamper. Jeg vil være med på styre et AaFK-forsvar som allerede slipper inn lite mål. Jeg kommer inn i ei gruppe som leder OBOS-ligaen, og skal forhåpentligvis bidra med noe av det jeg besitter. Samtidig skal jeg lytte til den gjengen som er her fra før og lære hva de har gjort riktig i vårsesongen, sier den tidligere U21-landslagskapteinen, som ønsker å hjelpe AaFK tilbake til norsk fotballs øverste nivå. 

Jonas Grønner i aksjon for U21-landslaget under EM-kvalifiseringskampen mellom Norge og Sveits på Marienlyst stadion i 2016 .Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
Jonas Grønner i aksjon for U21-landslaget under EM-kvalifiseringskampen mellom Norge og Sveits på Marienlyst stadion i 2016 .Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

- Å rykke opp er planen, og forhåpentligvis skal denne høsten gi oss mange gode opplevelser. Vi skal stå godt rustet, men vi vet samtidig at det å rykke opp fra OBOS-ligaen ikke er bare bare, understreker han.

I 2015 spilte Jonas 19 kamper for Brann i OBOS-ligaen. Etter en tøff start rykket bergenserne til slutt opp. Å være favoritt til å greie det, og samtidig komme fra Eliteserien, gjør at mange av lagene i ligaen motiveres til å slå et slikt lag.

- Det er mange klubber i divisjonen som vil ødelegge for oss. Vi må bygge videre på den meget gode jobben som er gjort så langt denne sesongen poengmessig. Opprettholder vi det, så tror jeg dette skal gå bra, sier Jonas.

Ståle deler den samme oppfatninga, og mener at alt ligger til rette for at AaFK igjen skal bli å se i Eliteserien.

- AaFK er i mine øyne en eliteserieklubb. Her er gode fasiliteter, et godt støtteapparat, det drives profesjonelt og godt, mener stopperen, som har klare ambisjoner om å spille seg inn på laget. 

Ståle Steen Sæthre under sin første treningsøkt i AaFK. Foto: Srdan Mudrinic.
Ståle Steen Sæthre under sin første treningsøkt i AaFK. Foto: Srdan Mudrinic.

- Jeg, som alle andre, har lyst til å spille, men det er opp til Lars å ta ut laget. Jeg er her for å lære og utvikle meg. Jeg kommer til en klubb med en spillergruppe som har prestert godt, men selvfølgelig vil jeg spille, slår han fast.

Mandag har du muligheten til å bli bedre kjent med de to nysigneringene. Da møter vi Brattvåg til treningskamp kl. 18.00. 

Søndag 22. juli spiller AaFK høstsesongens første kamp. Sandnes Ulf kommer på besøk til Color Line Stadion.
Kjøp billetter her.

Speakers Corner: Velkommen, Ståle Steen Sæthre.
Speakers Corner: Velkommen, Jonas Grønner.


Annonse fra Obos-ligaen: