Glad for å fortsette i AaFK

Lars Bohinen ser frem til å fortsette i rollen som A-lagstrener i Aalesund de kommende sesongene

Annonse:

Foto: Bildbyrån

Det er en meget fornøyd Lars Bohinen som nettopp har signert på ny avtale med Aalesunds Fotballklubb. Prosjekt Bohinen er inne i sin andre sesong, og AaFK topper OBOS-ligaen med luke til Sandefjord og Start. Laget har også slått ut Molde og Rosenborg i cupen, og i september venter Viking i kvartfinalen. Høsten blir utvilsomt spennende for Lars og hans menn. Nøkkelen blir å tenke kamp for kamp. At både opprykk og cupfinale er innen rekkevidde er ikke noe Lars går rundt og tenker på.

- Vi er i hvert fall i posisjon til det, men jeg liker ikke å snakke så mye om det, i hvert fall ikke et mulig cupgull. Vi er i en ganske behagelig situasjon, men samtidig i en situasjon hvor det kan bli varmt rundt ørene våre om vi går på et par blemmer. Vi tenker verken på seriegull eller cupfinale. Vi er veldig flinke til å tenke kamp for kamp, forberede oss godt og ta hver motstander like alvorlig. Det høres kjedelig ut, men det er ekstremt nødvendig, konstaterer treneren, som om kort tid runder 50.

Billetter AaFK - HamKam onsdag 28. august kl. 18.00

Med ny toårskontrakt i lomma kan sjefen sjøl tillate seg å planlegge for både kort og lang sikt.

- På kort sikt er målet å få klubben opp i Eliteserien. På lang sikt å holde seg i Eliteserien. For å få til det må vi utvikle alle faser av spillet egentlig, kanskje først og fremst angrepsspillet. Og så er det selvfølgelig viktig at vi treffer på spillerlogistikken og klarer å bygge et slagkraftig lag til neste år også, sier mannen som i 1991 danset tango med den italienske legenden Franco Baresi på Ullevaal. Nå blir det to nye år med tango på Color Line Stadion for Lars, som har mange tanker om hvordan han og trenerteamet kan utvikle AaFK-laget.

- Det er alltid forbedringer man kan gjøre, både individuelt hos spillerne og kollektivt. Vi har på ingen måte nådd noe form for tak i forhold til hva vi kan få til, understreker han.

Tangotrøyene ligger godt an til opprykk, men som tidligere nevnt er fokuset alltid på neste kamp. Skulle målet om Eliteserien 2020 bli oppfylt, mener Lars det er en god del man må utvikle for å bite fra seg på høyeste nivå i norsk fotball.

- Det blir en kombinasjon mellom å utvikle angrepsspillet, forsterke forsvarsspillet og skaffe oss enda bedre spillere i troppen. Det er mye som kommer inn under det også, uten at vi trenger å gå i detaljer på det. Generelt sett handler det om å forbedre seg både defensivt og offensivt. Det må vi om vi skal spille i Eliteserien. Det vet jeg av erfaring. Da går det litt på andre ting også, som individuelle ferdigheter og førsteforsvarerrollen, men også på at vi i Eliteserien må ha mye tettere avstander i laget. Vi må også bli bedre med ball. Da vi rykket opp med Sandefjord fortsatte vi med den samme stilen og tankegangen i Eliteserien som i OBOS-ligaen. Da gikk vi rett ned igjen. Vi er nødt til å stramme opp en del ting når vi eventuelt kommer dit, sier Lars, og legger trykket på eventuelt.

Han bedyrer at en ny kontrakt ikke endrer veldig mye for hans egen del, bortsett fra at han vet hvor han har jobb neste år. Fokuset er på prestasjoner og utvikling, men nå med ny kontrakt over en lengre periode. Dermed kan han tillate seg å tenke mer på hvilke spillere som skal spille en rolle også over tid.

- En ny kontrakt endrer littegrann min omgang med noen enkeltspillere. Vi har spillere som er på utgående kontrakt, og vi har spillere som kanskje fortjener en ny eller forbedret kontrakt. Da er det lettere å ta tak i de problemstillingene. Det kunne vi ikke så lenge vi ikke visste hvem som skulle være trener neste sesong, forklarer den tidligere Premier League-proffen, som på vårparten etterlyste svar på hva fremtida bringer, og gjorde det klart at han ønsker å fortsette som AaFK-trener. Når avtalen nå er på plass, er det en glad Lars Bohinen som får fortsette den gode jobben han har gjort for Sunnmøres stolthet.

- Jeg trives godt her, både med kollegaene mine inne på kontoret, og med en spillergruppe som er lærevillig, som kjøper idéene våre og utfører dem. I tillegg ser jeg fremgang. Dette er gode betingelser å jobbe etter, slår han fast.

 

Annonse fra Obos-ligaen: