Fristes til gjentakelse

Guttene og jentene fra Giske IL kledde seg ut som vikinger, utførte taktfaste brøl og klapp i ekte Island-stil og storkoste seg som første lag ut i JUBEL-satsingen.

Annonse:

Hele vårsesongen har lag og organisasjoner preget S-feltet på Color Line Stadion som en del av JUBEL-samarbeidet mellom AaFK og Coldwater Prawns of Norway.

Foto: Marius Simensen

Vikingene fra Giske IL var først ute, og nå begynner det igjen å krible hos gjengen fra den lille, vakre øya i havgapet.

- Det var en veldig fin start på sesongen. Vi brukte det som et kick off, forteller Eldar Røsvik i Giske IL.

- Vi gikk bredt ut og fikk med folk fra hele øya, ikke bare medlemmer i idrettslaget. Slik er det når vi arrangerer noe her ute, da vil vi inkludere både medlemmer og ikke-medlemmer, sier han videre.

Røsvik forteller at øyfolket har fått mange positive tilbakemeldinger etter at de satte sitt preg på åpningskampen mot Sogndal, og mange av dem som var med har fortalt at det var veldig kjekt å være med på JUBEL-satsinga.

- Det ble en fin opplevelse med deltakere fra fem til 80 år, forteller Røsvik.

- JUBEL er et veldig positivt tiltak av AaFK og Coldwater Prawns of Norway.

— Eldar Røsvik, Giske IL
Flere mennesker utkledd som vikinger fanget oppmerksomheten til blant annet Eurosport, som viste kampen og flere ganger filmet tøffingene. I andre omgang slo giskingene til med vaskeekte islandske vikingbrøl og -klapp, adoptert fra Islands fotballsupportere.

- Audun Grøtta Giske skal ha æren for det. Han tok tak i andre omgang og organiserte ordentlige islandske jubelscener, gliser Røsvik.

AaFK har et godt navn og er populære på Giske. Gjennom årenes løp har tangotrøyene trent på gressbana på  øye. Det har skapt en nærhet mellom giskingene og Sunnmøres stolthet.

- Vi på øya har fulgt med gjennom mange år og gledet oss over det AaFK har prestert. Nå håper vi at denne sesongen ender med opprykk, sier Røsvik, som igjen er klar for å organisere tur for sine venner på sagaøya.

- JUBEL er et veldig positivt tiltak av AaFK og Coldwater Prawns of Norway. Det gir folk en ekstra grunn til å reise på kamp som del av ei større gruppe og ikke bare hver for seg. For vår del har dette fristet til gjentakelse, og jeg håper vi klarer å organisere noe i løpet av høsten. Det er jo egentlig fort gjort å tromme sammen noe.

JUBEL er et samarbeid mellom AaFK og Coldwater Prawns of Norway.
JUBEL er et samarbeid mellom AaFK og Coldwater Prawns of Norway.

- Vi hadde to uker på oss til vi skulle i ilden og øvde på litt forskjellig, blant annet i samarbeid med gjengen som står bak Giskespelet. Flere kledde seg ut som vikinger. Det var en fin referanse til åpninga av stadion i 2005, da folk fra Giskespelet også var med.

Vil ditt lag eller organisasjon skape JUBEL?
Vi har én ledig dato, 5. august mot Åsane.
Ta kontakt på [email protected]

Annonse fra Obos-ligaen: