Før treningskampen: Kristiansund - Aalesund

Generalprøven før seriestart er lagt til Nordmøres hovedstad.

Annonse:

Kristiansund - Aalesund 
Treningskamp, Kristiansund stadion
Søndag 24. mars klokka 15.30

Foto: Srdan Mudrinic 

Søndag vender vi snutene mot Kristiansund stadion. Der møter vi Kristiansund BK, som også i år holder til i Eliteserien. Laget trenes av Christian Michelsen, som har gjort en god jobb med de mørkeblå. Forrige sesong ledet han nordmøringene til en solid femteplass i vår øverste divisjon.

Laget fra Elgs hjemby har spilt åtte treningskamper denne vinteren. I bok står det notert tre seire, fire uavgjorte og ett tap:

Djurgården (H) Seier 3-2
Molde (B) 2-2
Ranheim (B) Seier 2-3
Brann (H) Tap 1-3
Hødd (H) 0-0
Lillestrøm (B) Seier 1-3
Sogndal (Marbella) 0-0
Dinamo Brest (Marbella) 0-0

KBK har to ålesundske brødre i stallen. Dan Peter og Pål Erik Ulvestad spiller begge med KBK-logoen på brystet. Førstnevnte har sågar det ærefulle vervet som kaptein.

Sist vi møtte KBK i en obligatorisk kamp var i 2017. Da var nordmøringene ferske i Eliteserien, men imponerte med en sterk sjuendeplass i sin første sesong på øverste nivå. Hjemme på Color Line Stadion endte det 1-1 i en av sesongens siste kamper. Resultatet var det samme i kampen som ble spilt i Kristiansund tidligere i sesongen. 

AaFK kommer fra 2-1-seier mot Hødd. Holmbert Fridjonsson scoret begge våre mål, og nettet også i uavgjortkampen mot Viking i Marbella. Islendingen og lagkameratene har møtt Eliteserie-motstand i tre av vinterens treningskamper. I tillegg til Viking har vi møtt Bodø/Glimt borte og Molde hjemme. Det endte med tap 0-3 og 2-0.

Til kampen mot KBK mangler vi Robert Sandnes, Niklas Castro, David Kristjan Olafsson og Nenass. Det er også høyst usikkert om Fredrik Carlsen rekker oppgjøret. 

Kampen har avspark klokka 15.30 søndag, og vises på smp.no.

Smp.no sender alle AaFKs treningskamper, og denne er intet unntak. Tilbudet er for alle abonnenter. Ønsker du å få tilgang på kampene, kan du bestille abonnement på Sunnmørsposten (enten digitalt eller komplett).

Annonse fra Obos-ligaen: