Før kvartfinalen: Aalesund - Viking

Fotballfesten nærmer seg med stormskritt.

Annonse:

Foto: NTB Scanpix

Aalesund - Viking
NM, kvartfinale
Color Line Stadion
Torsdag kl. 20.00
Billettbestilling

Det er to lag i god form som skal kjempe om semifinalebillett i cupen. OBOS-ligaens serieleder AaFK har smått utrolige 13 strake hjemmeseire i serie og cup i 2019, mens Viking kommer fra en imponerende 0-4-seier borte mot Vålerenga på Intility Arena. Vi kan garantere at det blir litt av en batalje som skal utspille seg på Color Line Stadion torsdag kveld!Gjestene fra Stavanger, som er nummer fem I Eliteserien, har seks strake kamper uten tap i ligasammenheng:

Viking - Strømsgodset 4-0
Viking - Ranheim 2-2
Sarpsborg 08 - Viking 2-2
Viking - Odd 2-0
Vålerenga - Viking 0-4

Bjarne Berntsen tar sikte på å stille med mange uthvilt spillere mot AaFK torsdag. I ydmykelsen av Vålerenga sparte han en rekke nøkkelspillere. Både Zlatko Tripic og Tommy Høiland sto over kampen. Det samme gjorde Johnny Furdal, Ylldren Ibrahimaj og Runar Hove. Kristian Thorstvedt fikk et kort innhopp, mens Kristoffer Løkberg gikk av en halvtime før slutt.

Lars Bohinen holder kortene tett til brystet før kvartfinalen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
Lars Bohinen holder kortene tett til brystet før kvartfinalen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Vikings lag mot Vålerenga:

Austbø - Bjørshol, Salte, Vevatne, Pereira - Torsteinbø (Thorstvedt 71.), Løkberg (Danielsen 65.), Fridjonsson - Bytyqi,  Källman, Østensen (Tangen 81.)

Til sammenligning var dette laget i seriekampen mot Odd runden før, hvor Stavanger-laget vant 2-0:

Austbø - Bjørshol, Vevatne, Hove, Pereira - Torsteinbø, Løkberg, Furdal (Danielsen 90.) - Ibrahimaj (Bytyqi 72.), Høiland (Østensen 79.), Tripic

Dette blir en formidabel oppgave for AaFK, men Lars Bohinens gutter er fulle av selvtillit foran cupkampen. I TangoPod etter 3-1-seieren over Notodden fortalte Jonas Grønner om et AaFK-lag som går til kampen med senkede skuldre.

- De er livredde for oss, og vi kan senke skuldrene. De kan bare ringe til Molde for å høre hvordan det er å møte Aalesund, sa stopperen med henvisning til da romsdalingene fikk juling i cupens tredje runde.

Til kampen mot siddisene er Daniel Leo Gretarsson tilbake. Han sonet karantene mot Notodden, og er etter rapportene meget klar for oppgaven som venter torsdag. I tillegg er flere spillere på vei tilbake mot kanpformen. Oddbjørn Lie, som startet mot Notodden, fikk i den kampen verdifulle minutter etter en lengre skadeperiode. Også Peter Orry Larsen fikk spilletid.

David Kristjan Olafsson må stå over mot Viking etter det røde kortet mot Rosenborg.

Tanker rundt laguttak, taktikk og hva som venter får du i eget TangoTV-intervju med Lars Bohinen nærmere kampstart.

Øvrige kvartfinalekamper:

Ranheim - Fram Larvik 3-0
Kampen ble spilt onsdag.

Mjøndalen - Haugesund 1-3
Kampen ble spilt onsdag.

KFUM Oslo - Odd
Torsdag kl. 18.00

Annonse fra Obos-ligaen: