FØR KAMPEN: Viking FK - AaFK

AaFK reiser til Stavanger for å spille kamp på fotballens nasjonaldag.

Annonse:

Det er bare tre dager siden AaFK brøt den gode rekken med resultater da Vålerenga tok sin første seier på Color Line Stadion på over 10 år. 

16. mai drar gutta sørover for å møte tabelljumbo Viking på det som blir kalt fotballens nasjonaldag. 

Selv om AaFK gikk på en smell mot Vålerenga så ligger Viking FK dårligere an. De har tapt sine to siste kamper og ligger på en solid bunnplass med bare 4 poeng etter åtte kamper. Lillestrøm SK ligger på plassen foran med 3 poeng mer. 

AaFK reiser til Viking Stadion med et tap i bagasjen, noe Trond Fredriksen kunne fortelle etter kampen de skal rette opp i. 


Viking på sin side har ikke scoret mål siden 1-1 kampen mot SK Brann. Sist de spilte hjemmekamp tok Sandefjord alle 3 poengene og vant 0-2. Lørdag tapte Viking borte mot Sogndal, da de slapp inn 4 på Fosshaugane og tapte 0-4. 

Ser vi på innbyrdes oppgjør de siste 10 årene er det jevn når AaFK og Viking FK møtes til dyst. Totalt sett har AaFK vunnet syv ganger mot laget fra Stavanger. Viking står med ti seire. Tre kamper har endt uavgjort. På Viking Stadion har de mest jevne kampene blitt spilt. AaFK står med fire seire i Stavanger. Det samme har også Viking FK: To kamper har endt uavgjort. 

Mos og Mikkel feirer mål på Viking Stadion i 2016. Foto: NTB Scanpix
Mos og Mikkel feirer mål på Viking Stadion i 2016. Foto: NTB Scanpix

På Color Line Stadion heller statistikken mot Viking som står med seks seire i Ålesund. AaFK på sin side har halvparten. Bare en kamp har endt med poengdeling i Ålesund. 

Det pleier også å bli scoret en del mål når AaFK møter Viking FK. Gutta står med 26 mål mot Viking de siste 10 årene, mens Viking har 33 fulltreffere mot AaFK. 

Les mer om innbyrdes oppgjør her

Viking var det laget som lå nærmest AaFK på tabellen ved sesongslutt i fjor. Stavanger-laget tok til slutt 43 poeng: AaFK på sin side tok 42. Viking FK slapp inn 17 mål på hjemmebane i fjor, mens AaFK hadde 30 baklengs på bortebane. 

Totalt scoret AaFK 13 mål mer enn Viking FK i fjor, men Viking var et bedre forsvarlig lag og slapp inn 16 mål færre enn de oransje. 

tabell2016_viking
Tabell ved sesongslutt 2016. Kilde: fotball.no

Da AaFK møtte Viking FK i Stavanger i fjor endte det med 2-3 til AaFK. Vi alle husker vel Mikkel Kirkeskovs frispark fra spiss vinkel, og hvordan dansken skrudde den i nærmeste hjørne. 

I årets utgave av VG-lupen blir VIking FK tippet som nummer 11 i årets sesong av Eliteserien. 

Les mer om Viking FK i VG-lupen

Gyasi i aksjon mot Viking FK i 2016. AaFK vant 2-3. Foto: NTB Scanpix
Gyasi i aksjon mot Viking FK i 2016. AaFK vant 2-3. Foto: NTB Scanpix

Viking FK har mistet en del spillere. En del av de er avsluttede lån i tillegg til noen solgte spillere. AaFKs nye keeper Pål vestly Heigre er en av de som gikk ut døren på Viking Stadion. Inn har det kommet noen unge spillere og 34 år gamle Steffen Ememann. 

Sammens med Rosenborg BK var Vking FK det laget som rotet bort flest åpenbare scoringsmuligheter. Dette gjorde de 41 ganger i løpet av 2016-sesongen. 

Har du planer om å støtte oss på fotballens nasjonaldag? Du finner billettinformasjon til kampen mot Viking FK på Viking Stadion ved å trykke her! 

Annonse fra Obos-ligaen: