Etter to hjemmekamper på rad skal gutta på tur til Eliteseriens nordligste fotball-by søndag.

I byen som ofte blir omtalt som nordens Paris ligger en fotballstadion kalt Alfheim. Dette er Eliteseriens nordligste stadion.

Søndag gjester AaFK Alfheim stadion og Tromsø IL til en svært viktig og spennende kamp for begge lag.

De rød-hvite fra Tromsø har ikke hatt mye medgang denne sesongen og ligger helt på bunnen av tabellen med 15 poeng, delt med VIking FK.

AaFK på sin side ligger midt på tabellen med nærmere 10 poeng mer enn søndagens motstander, og med enda kortere vei opp til topp fem.

Det skal ikke bli enkelt for gutta i oransj mot et hardtpresset Tromsø-lag på søndag. Et lag som virkelig kjemper om å komme seg ut av bunnstriden.

AaFK vant oppgjøret mot Tromsø 3-1 sist lagene møttes i Eliteserien 2017. Foto: NTB Scanpix

Presset ligger også på AaFKs side, som ønsker å klatre lengre opp etter en fantastisk vårsesong og som nødig vil bytte plass med Tromsø.

Tar man dette, og formen de siste fem kampene ligger det til rette for en meget spennende kamp søndag kveld.

Begge lag står med to uavgjort og tre tap de siste fem kampene i Eliteserien. Tromsø gikk av målløse mot Vålerenga sist helg og tok med seg to viktige poeng hjem.

AaFK på sin side gikk av banen med sitt andre uavgjortresultat på rad hjemme på Color Line Stadion.

Etter å ha ligget under store deler av kampen kunne Papazoglou heade inn utligningen for AaFK på overtid. Dette kom etter Abdellaoue gjorde samme underverket i 3-3 comebacket mot SK Brann hjemme helgen før.

Spenningen før oppgjøret senker seg ikke akkurat noe mer om vi ser på statistikken i Tromsø de siste ti årene.

Siden 2007 har begge lag vunnet 4 av oppgjørene mellom seg når AaFK har besøkt nordens Paris. Bare en av kampene har endt med poengdeling.

Bjørn Helge og resten av AaFK feirer 3-1 seier sist lagene møttes i april. Foto: NTB Scanpix

Da er det vel godt å vite at sist Tromsø vant en hjemmekamp mot gutta i oransj og blått var tilbake i 2012.

Det har også vært jevnt foran mål de siste ti årene. Begge lag står med 9 scoringer hver på Alfheim.

Sist AaFK møtte Tromsø IL i Eliteserien endte det med en solid 3-1 seier til AaFK da Tromsø gjester Color Line Stadion.

Etter at Tromsø ledet kampen til pause i det sene april-oppgjøret snudde AaFK med Mustafa Abdellaoue og kaptein Bjørn Helge Riise. Ti minutter før slutt var det unggutten Vebjørn Hoff som fikk æren av å sette toppen på kransekaka med sin 3-1 scoring ti minutter før slutt.

På de siste 15 kampene har AaFK vunnet 7 av kampene, mens Tromsø står med 4 seire på 15 forsøk. Dette gjelder både i Ålesund og på Alfheim Stadion.

tbd97bbd
Vebjørn Hoff setter inn 3-1 scoringen mot Tromsø ti minutter før slutt. Foto: NTB Scanpix

Det har også vært tøffe tak mellom lagene hvor det har blitt delt ut hele 18 gule kort og et rødt til AaFK de siste 15 kampene. Tromsø har på sin side fått utdelt 14 gule kort.

Skulle AaFK vinne oppgjøret på søndag vil de stå med 27 poeng. Ved litt hjelp i fra andre oppgjør kan AaFK klatre helt opp til en 6 plass på tabellen.

Tromsø vil med seier fortsatt ligge på nedrykksplass etter søndagens oppgjør.

Søndagens kamp spilles på Alfheim Stadion klokken 18:00.  Kampens hoveddommer er Kai Erik Steen.

Kampen kan du se direkte på Eurosport Player.