Før kampen: Tromsdalen - Aalesund

Ett poeng holder til opprykk.

Annonse:

Foto: Bildbyrån

Tromsdalen - Aalesund
OBOS-ligaen, runde 27
Alfheim stadion
Søndag kl. 18.00

Landslagspausen er over, og de tangofargede draktene kan nok en gang hentes frem for Aron Elis Thrandarson, Niklas Castro og kompani. Førstnevnte har vært på samling med Island den siste tiden, sistnevnte med Chile. Aron kom ikke innpå i EM-kvalifiseringen, og Niklas kunne ikke spille grunnet litt utfordringer knyttet til papirarbeid. Likevel var samlingene av stor verdi for begge AaFK-profilene.

Også tredjekeeper Enock Mawete har vært på landslagsoppdrag. Han spilte 90 minutter for Norge U20 mot Frankrike, og 45 mot Sverige.

Nå er det Tromsdalen som gjelder, laget som har hatt en katastrofesesong av de sjeldne. 7. plass og 43 poeng i fjor var sterkt levert. Desidert sisteplass og ni poeng etter 26 seriekamper er langt unna det man hadde forestilt seg før 2019-sesongen. Det er en mikroskopisk mulighet for overlevelse, men det ville i så fall vært for et mirakel å regne. Opp til Strømmen på kvalik-plass er det 12 poeng med like mange poeng igjen å spille om. Når Strømmen i tillegg har minus 16 i målforskjell, og Tromsdalen minus 43, forstår alle hvor dette bærer.

K P
1 Aalesund 0 0
2 Bryne 0 0
3 Egersund 0 0
4 Kongsvinger 0 0
I motsatt ende av tabellen ligger Aalesund. 21-4-1, en målforskjell på 60-23 og 67 poeng på 26 seriekamper er bunnsolid. Uavgjort borte mot laget fra "Dalen" holder til opprykk, og det må være lov å hevde at poeng er høyst oppnåelig søndag.

Forrige sesong holdt det på å gå galt for AaFK da tangotrøyene gjestet Tromsdalen. Sunnmøringene gjorde feil i forkant av baklengsmålene, og spesielt skapte Mohammed Ahamed trøbbel for Lars Bohinens mannskap. Kampen endte 2-2.

- Vi slipper inn to veldig billige mål, der vi gjør to strukturelle feil, en i forkant av det frisparket som blir laget, og en etter selve frisparket. Det er veldig utgjort at et av de minste lagene i denne ligaen skal score to dødballmål på oss, så det er ikke bra nok. Der har vi litt å jobbe med, sa Lars etter oppgjøret.

Fjorårets kamp ble spilt på TUIL Arena. I år møtes lagene på en arena med bedre flomlys. Tromsdalen låner storebror Tromsøs hjemmearena.

– Hvis været er bra, så er det gunstig for oss å få spille på Alfheim, som har et mye bedre underlag. Men TUIL kan senke skuldrene og spille uten nerver, og i enkeltkamper har de vært gode. Så vi må være skjerpet, sa Lars Bohinen til Sunnmørsposten mandag.

AaFKs hovedtrener stiller til intervju med TangoTV nærmere kampstart. 

Kamper denne runden:
 

 

Annonse fra Obos-ligaen: