Før kampen: Stabæk - Aalesund

Vi er ett hinder unna Eliteserien 2019.

Annonse:

Nest-Sotra og Sogndal ble begge sendt hjem fra Ålesund med nederlag i koffertene. Nå er det kun Stabæk som står i veien for spill på øverste nivå neste sesong. 9. desember kommer Henning Bergs mannskap på besøk til Color Line Stadion, men før den tid skal vi til Nadderud for å sikre oss et godt utgangspunkt. Kampen har avspark onsdag 5. desember klokka 18.00.

Foto: NTB Scanpix

Det er et Aalesund med selvtillit som reiser nedover til Nadderud. Fire strake kamper med seier, 9-1 i målforskjell og stigende form er faktum før den første av to kamper mot bærumslaget. Spissparet Holmbert Fridjonsson og Pape Habib Gueye har luktet seg fram til nettmaskene. Forsvaret, ledet av Andreas Lie, er i det gjerrige hjørnet, og i midtbaneleddet jobbes det så lukta av blod, svette og tårer kan kjennes over hele Sunnmøre.

Billettbestilling AaFK - Stabæk 9. desember

Stabæk endte som nummer 14 i Eliteserien 2018, plassen som ga kvalik. Laget ledes av selveste Henning Berg, en mann med mye erfaring både som spiller og trener. Den tidligere Manchester United-stopperen tok over laget etter at Toni Ordinas måtte gå av i sommer. Da hadde Stabæk vunnet to, spilt fem uavgjorte og tapt sju på 14 seriekamper. Jan Peder Jalland ledet laget i femtende runde, der det ble seier. Så tok Berg over. Med den nye sjefen bak roret ble det tre seire, seks uavgjorte og seks tap. Totalt 29 poeng for Stabæk, som på målforskjell endte foran Start som rykket ned.

Laget har flere kjente og profilerte spillere. Rutinerte Vadim Demidov, Moussa Njie, Ohi Omoijuanfo og ikke minst Franck Boli er spillere vi kjenner godt til. Boli, tidligere AaFK-spiss, ble årets toppscorer i Eliteserien med 17 mål på 29 kamper. Laget består også av flere talenter, blant andre Andreas Hanche-Olsen, John Hou Sæter, Hugo Vetlesen, Tobias Børkeeiet og Ola Brynhildsen. Også Emil Bohinen, vår hovedtrener 19 år gamle sønn, er del av en bukett unge lovende i Stabæk. Flere av unggutta har fått mye spilletid i år.

Billettbestilling AaFK - Stabæk 9. desember

4-4-2-laget til Henning Berg stilte slik i årets siste seriekamp mot Strømsgodset:

Kjellevold - Granli, Demidov, Hanche-Olsen, Moe - Brynhildsen (Sæter 75.), Børkeeiet, Keita (Bohinen 85.), Njie - Boli, Omoijuanfo

I dagene før kamp kan du lese intervju med spillere og trenere.

Annonse fra Obos-ligaen: