FØR KAMPEN: SK Brann - AaFK

Søndag 28. mai reiser gutta på tur til byen bak de syv fjell.

Det er igjen duket for et oppgjør på vestlandet for de oransje og blå når de reiser til Bergen for å spille seriekamp mot SK Brann søndag. 

Annonse:

Begge lagene er inne i gode perioder for øyeblikket, og tar med seg hver sin seier fra sist runde. 

AaFK står med to seire på rad borte mot Viking FK og sist helgs hjemmeseier mot Sandefjord Fotball. 

SKAL DU PÅ TUR TIL BERGEN? Trykk her for å bestille billetter! 

SK Brann på sin side står med tre seire etter hverandre siden de sist tapte. De to siste oppgjørene endte med 5-0 hjemme mot Sandefjord og en utrolig snuoperasjon i Sogndal sist helg når de snudde 2-0 til 2-3 seier. 

SK Brann ligger for øyeblikket på en 2.plass i årets Eliteserien med 20 poeng. Bare ett poeng bak serieleder Rosenborg, og 3 poeng foran AaFK. 

Med seier vil AaFK ta igjen SK Brann på poeng, mens bergenserne kan innta førsteplassen om Rosenborg skulle tape mot Vålerenga. 

De ti siste årene står lagene med en utrolig jevn statistikk på seire, hvor AaFK har vunnet 8 av oppgjørene. SK Brann på sin side står med 9 seire. To kamper har endt uavgjort. 

Fra oppgjøret på Brann Stadion i 2016. Foto: NTB Scanpix
Fra oppgjøret på Brann Stadion i 2016. Foto: NTB Scanpix

Selv om statistikken viser seg å være jevn, så blir det ingen enkel oppgave for gutta i Bergen. Hvert av lagene er nemlig best på sine respektive arenaer. 

SK Brann står med 7 seire på Brann Stadion, mens AaFK har bare vunnet 2 ganger i Bergen. 

AaFK på sin side har vunnet 7 oppgjør på Color Line Stadion, og tapt like mange som SK Brann har i Bergen. Lagene har delt poengene en gang hver. 

Trykk her for å lese mer inn om innbyrdes oppgjør

Det er svært jevnt i målprotokollen de siste 10 årene også. AaFK har 27 susere i nettet, mens Brann har scoret 28 ganger. Nok en gang er regla den samme, hvor klubbene scorer mest hjemme. 

I fjor imponerte SK Brann alle og enhver da de kom rett fra opprykk til å ta sølv i den siste sesongen av Tippeligaen 2016. 

De endte til slutt på 54 poeng. I år som i fjor er SK Brann gode på eget gress. I fjor tapte de bare en kamp på hjemmebane hele sesongen. 

tabell_aafk_brann
Tabell ved sesongslutt 2016. Kilde: fotball.no

Sist AaFK møtte SK Brann på Brann Stadion endte det i fortvilelse. Laget i rødt tok alle tre poeng i det som skulle ende med en 6-0 seier 22. juli i fjor. 

Selv om SK Brann gjorde det godt igjen for supporterne ved å ta sølv i fjor etter nedrykket i 2015 er tippet på en 6. plass i årets utgave av VG-lupen. 

De har mistet en god del spillere før sesongen, men har også hentet inn noen forsterkninger. 

Fra 6-0 kampen mot SK Brann i 2016. Foto: NTB Scanpix
Fra 6-0 kampen mot SK Brann i 2016. Foto: NTB Scanpix

De har for eksemple hentet inn tidligere AaFK-spiller Peter Orry Larsen og nederlenderen Vito Wormgoor. Sistnevnte var også på lån hos AaFK i høstsesongen i 2016. I tillegg til nevnte over har de hentet inn Torgeir Børven. 

Du kan lese mer om SK Brann i VG-lupen her

AaFK kan få en tøff oppgave kommende helg mot SK Brann. I fjor var de det beste -og eneste laget til å nå over 500 vunnede luftdueller. 

SK Brann var også det tøffeste laget å spille mot, og forårsaket flest frispark. 

Den kampen de fleste husker mot SK Brann er nok finalen i Norgesmesterskapet i 2011. AaFK tok sitt 2. cupgull mot bergenserne på et stappfullt Ullevaal en kald novemberdag da AaFK til slutt vant 2-1.

Kampen spilles på Brann Stadion søndag 28. mai klokken 18:00. Du kan se kampen på Eurosport Player og Eurosport Norge. 

For å opprette en bruker hos Eurosport kan du følge linken: Brukeroppsett>>

Annonse fra Obos-ligaen: