Før kampen: Mjøndalen - Aalesund

Toppkamp på Isachsen stadion.

Annonse:

Et tøft borteoppgjør venter når bruntrøyene tar imot tangotrøyene tirsdag aften. Sistnevnte ligger på toppen av tabellen og har tre poeng ned til vertene som innehar tredjeplassen.

Foto: Srdan Mudrinic

Lagene møttes på Color Line Stadion i vår, hvor hjemmelaget avgjorde kampen i siste spilleminutt. Innbytter Pape Habib Gueye var arkitekten bak Adam Ørn Arnarsons viktige matchvinnerscoring. Daniel Gretarsson scoret AaFKs første mål.

Tirsdag skal vi bryne oss på et lag i god form. Vegard Hansens mannskap har åtte kamper på rad uten tap, hvorav seks har endt med full pott. I forrige runde ble det 0-2-seier i Tromsdalen. Hjemme på Isachsen stadion har laget spilt uavgjort de to siste oppgjørene, først mot Åsane, deretter mot Notodden.

Vi møter et gjerrig lag som kun har sluppet inn16 mål. Det er desidert færrest av samtlige lag i OBOS-ligaen. 35 scoringer er fasit så langt, 15 færre enn AaFK for laget som ikke har noen spillere med mer enn fem mål denne sesongen. Se likevel opp for Mathias Fredriksen, 24-åringen med to mål på to kamper. Han er tilbake fra skade, og scoret begge i seieren mot Tromsdalen.

Mjøndalen er et lag med flere kjente navn. Tonny Brochmann ble hentet i sommer, noe som også gjelder rutinerte Olivier Occean. I stallen finnes også profiler som Christian Gauseth og Vamouti Diomande. Den som likevel har levert best, i alle fall i følge NTBs spillerbørs, er nederlandske Quint Jansen, stopperen med fortid i Junkeren og Finnsnes.

MIF er et 4-3-3-lag som i forrige kamp stilte med denne elleveren:

Makani - Hansen, Johansen, Jansen, Dragsnes - Lindseth, Gauseth, Brochmann - Bojang, Occean, Solberg

AaFK topper tabellen på målforskjell foran Viking, som søndag slo Sogndal 2-0. Tre poeng bak, på 46 poeng, finner vi Mjøndalen. AaFK kommer fra seier mot Kongsvinger, og har fått tilbake Daniel Gretarsson etter et langt skadeavbrekk. Islendingen fikk Sparebanken Møres bestemannspris i forrige hjemmekamp. Sunnmøringene har vunnet sju av elleve bortekamper, og møter faktisk et lag som kun er nummer 11 på hjemmetabellen med 4-6-1.

Det er duket for et spennende oppgjør i høstmørket, og fra Mjøndalen er det meldt om mye folk på kamp. Oppgjøret kan du selvfølgelig se på Isachsen stadion, men også via Eurosport eller Eurosport Player.

Annonse fra Obos-ligaen: