FØR KAMPEN: Kristiansund BK - AaFK

Lørdag 17. juni reiser gutta til Nordmøre for å møte Kristiansund BK for første gang i serien.

Annonse:
Endelig kan vi legge landslagsfotballen til side for nå er det klart for Eliteserie-fotball igjen etter to ukers fravær.

Noen av gutta har tatt seg en velfortjent ferie noen uker, andre har vært med sine respektive land på samlinger og spilt kamper.

Lørdag braker det altså løs igjen etter hvilen, og hvilken kamp det blir førstkommende lørdag når AaFK reiser nordover i fylket.

17. juni er det klart for nok et derby-lørdag når vi gjester Kristiansund Stadion for aller første gang i seriesammenheng.

Fra treningskampen mot KBK tidligere i vinter. Foto: Marius Simensen
Fra treningskampen mot KBK tidligere i vinter. Foto: Marius Simensen

Kristiansund BK rykket opp til Eliteserien før sesongen, og ligger for øyeblikket i  den trange, nedre halvdelen av tabellen.

Selv om nordmøringene ligger på en nest sisteplass på tabellen, står de med 12 poeng fordelt 3 seire og 3 uavgjort.

Før hvilen gikk AaFK på en smell hjemme mot FK Haugesund. De hvite og blå lengre vest vant 0-1 hjemme på Color Line Stadion.

Kristiansund BK tapte også sin kamp før landslagspausen. De spilte borte mot hardpressede Viking FK og tapte 2-1 mot Stavanger-laget.

AaFK ligger for øyeblikket på en 5.plass på tabellen med 18 poeng. Odd ligger rett foran, og med seier mot KBK og litt hjelp fra Sogndal Fotball vil AaFK ta 4.plassen.


Dette blir det aller første oppgjøret mot Kristiansund BK i seriesammenheng.

Lagene har møttes i tellende kamper ved to anledninger. Begge disse var i Norgesmesterskapet i fotball i 2009 og i 2014. Begge kampene ble spilt i Kristiansund, og AaFK vant begge oppgjørene.

I oppkjøringen til årets sesong spilte AaFK to kamper mot KBK. En hjemme og en borte.

Kristiansund vant oppgjøret på Color Line Stadion overraskende 0-2, mens to uker senere endte det med uavgjort da de oransje dro nordover.

Kaj Ramsteijn i aksjon mot KBK tidligere i vinter. Foto: Marius Simensen
Kaj Ramsteijn i aksjon mot KBK tidligere i vinter. Foto: Marius Simensen

Kristiansund BK vant OBOS-ligaen 2016, som sikret laget direkte opprykk til Eliteserien. De toppet serien med bare 3 poeng mer enn Sandefjord Fotball.

Laget fra Nordmøre leverte en veldig god sesong i 2016 hvor sto med 19 seire og bare 6 tap. Tre av de på hjemmebane, noe som gjorde de til seriens beste hjemmelag sammen med Sandefjord.

I årets utgave av VG-lupen er Kristiansund BK tippet på en 14.plass, bare to plasser bak AaFK.

Laget har ikke kvittet seg med altfor mange spillere, men hentet inn en god del forsterkninger før sesongen. Keeper Sean McDermott og Benjamin Stokke er to av disse. Sistnevnte står med to scoringer hittil i sesongen.

Les mer i VG-lupen her

Kristiansund BK var en av de beste i forsvar under OBOS-ligaen 2016 hvor de slapp inn færrest baklengsmål, bak Sandnes Ulf.

Kun 30% av avslutningene til nordmøringene endte i nota i fjorsesongen, noe som la klubben midt på lista i følge VG-lupen.

Fra treningskampen mot KBK tidligere i vinter. Foto: Marius Simensen
Fra treningskampen mot KBK tidligere i vinter. Foto: Marius Simensen

Kampen mot Kristiansund BK spilles på Kristiansund Stadion lørdag 17. Juni klokken 18:00. Hoveddommer er Tommy Skjerven.

Kampen kan du se på TV Norge eller Eurosport Player.

Annonse fra Obos-ligaen: