Før kampen: Kongsvinger - Aalesund

Gjensyn med Gjemselund for Niklas Castro.

Annonse:

Foto: Bildbyrån

Kongsvinger - Aalesund
Gjemselund
Lørdag 14. september kl. 15.30
Billetter

Mannen som topper NTB-børsen returnerer lørdag til sin gamle hjemmebane, og det med mål om å hjelpe tangotrøyene til tre poeng. Det blir ingen enkel oppgave, for Skagestad, Marlinhom, Jalasto og kompani har levert meget godt på egen grunn denne sesongen.

7-2-1 er status for KIL, som kun har tapt hjemme for Skeid denne sesongen. I de to siste oppgjørene som er spilt på Gjemselund, har både Raufoss og Strømmen reist hjem med tap. Om OBOS-ligaens beste bortelag kan ødelegge litt for den gode statistikken gjenstår å se. Sunnmøringene har 8-2-1 på fremmed kunst- og naturgres i 2019. De fire siste bortekampene er vunnet:

KFUM Oslo - Aalesund 2-4
Skeid - Aalesund 0-1
Sogndal - Aalesund 2-3
Sandnes Ulf - Aalesund 1-2

Mens AaFK er serieledere med god margin, er Kongsvinger ett av lagene som kjemper om å knipe en av plassene som gir kvalifiseringsspill om Eliteserie-plass. Hedmarkingene ligger etter 21 runder på plass nummer sju med sine 33 poeng. At laget kjemper om en av de fire plassene som gir kvalik kan de nok takke veteranen Adem Güven for. 33-åringen, som for godt og vel ti år siden var på prøvespill i AaFK, har levert en forrykende sesong. Faktisk er den tidligere Odd-spilleren nummer to på toppscorerlista i OBOS-ligaen med 12 fulltreffere. Sett bort fra Güven er det tynt med målscorere i dette KIL-laget. Nærmest kommer Markus Aanesland med sine tre nettkjenninger.

Også keeper Ali Ahamada har fått mye skryt for sine prestasjoner denne sesongen. Burvokteren har en fortid i den franske Ligue 1-klubben Toulouse, der han har spilt hele 141 kamper.

Aalesund går inn i de siste kampene med skadetrøbbel. Tre av spillerne våre er ute med kneskader i flere måneder. Izunna Uzochukwu, Tarjei Aase Omenås og Kaj Ramsteijn er alle ute resten av sesongen og vel så det. AaFK har hentet inn Wilmer Azofeifa på lån fra Sarpsborg 08. Han fikk debuten sin mot HamKam 28. august, men har fått mest spilletid for Aalesund 2 foreløpig. Keeper Marius Berntzen fra Strømmen er også hentet inn. Han var på benken mot både HamKam og Jerv.

Sistemann inn stadionportene er nederlandske Danny van der Weg, en stor og duellsterk midtstopper med fortid i skotsk, belgisk og nederlandsk fotball. Nysigneringen er for tiden i hjemlandet for å ønske sin førstefødte velkommen til verden. Vi venter spent med, og håper fødselen blir fin!
 

Annonse fra Obos-ligaen: