Før kampen: Florø - Aalesund

Annonse:

Florø - Aalesund
Florø stadion
Søndag 12. august kl. 18.00

Foto: Srdan Mudrinic

Det er ventet mange AaFK-supportere til helgas bortekamp i nabofylket. Ønskesituasjonen er oransje dominans både på bana og tribunene mot laget som for tida ligger som nummer 14, tredje sist, i OBOS-ligaen. Laget har 4-1-4 på sine ni hjemmekamper med varierende resultater - sist med seier over Tromsdalen.

K P
1 Aalesund 0 0
2 HamKam 0 0
3 Jerv 0 0
4 KFUM 0 0
Florø tapte 4-0 på Color Line Stadion helt i starten av sesongen. Da hadde AaFK god kontroll, men alle kamper krever 100 prosent innsats og tilstedeværelse - også mot antatt svakere motstandere. De oransje kan vise til seks kamper uten tap, derav fem seire. Poengdeling kom borte mot Notodden med ti mot elleve i 80 minutter. I den kampen hadde AaFK flere sjanser til å ta tre poeng.

Forrige helg vant tangotrøyene 1-0 hjemme mot Åsane - en real slitekamp mot en tent motstander. Florø greide sterke 1-1 borte mot Ull/Kisa og vil garantert gi Aalesund tøff kamp søndag. Mot laget fra Jessheim stilte Florø med følgende elleve i 4-3-3:

Storevik - Rotihaug, Reksten, Gjermundstad, Husa - Solheim-Olsen, S. Aase, P. Aase - Eikeng, Savland, Javashvili.

Laget har også stilt i 4-3-2-1og 5-3-2 denne sesongen. Borte mot AaFK stilte de i 4-3-3 med følgende spillere fra start:

Frenderup - Reksten, Gjermundstad, Solheim, Husa - Solheim-Olsen, S. Aase, P. Aase - Callaku, Ndour, Rotihaug

Se alle høydepunktene så langt i sesongen

Det har skjedd litt med troppen i sommer. Keeper Frenderup har gått til Sandnes Ulf. Dejan Corovic og Torbjørn Aabrekk er også borte. Florø har i samme periode hentet to nye spillere som begge var med i forrige match. Otar Javashvili er hentet fra Gomel, Vegard Skavland fra naboklubben Førde. Begge startet forrige kamp.

Som nevnt innledningsvis er det ventet at en hel del AaFK-supportere reiser sørover. Vi ber derfor om at dere som skal reise bestiller billetter på forhånd. Mer her.

Øvrige kamper denne helga:

Notodden - Ull/Kisa
Åsane - Viking
HamKam - Kongsvinger
Nest-Sotra - Jerv
Sandnes Ulf - Mjøndalen
Levanger - Tromsdalen

Tirsdag spilles Strømmen - Sogndal.

På aafk.no holder vi deg som vanlig oppdatert på det siste om AaFK i dagene før kamp. Intervjuer med trenere og spillere kommer.

Annonse fra Obos-ligaen: