Før kampen: Bergsøy - Aalesund

Vi gleder oss til å besøke Fosnavåg, og takker gjerne ja til en reprise fra 2014.

På Twitter rapporterer Bergsøy IL om splitter nye mål på Havila Stadion, og legger til at de håper på nettsus for det riktige laget.

Vi satser selvfølgelig på at Aalesund er det riktige laget, og lar tankene fly tilbake til forrige møte mellom lagene - også det i cupens første runde.

Rammen rundt oppgjøret mellom Bergsøy og AaFK 24. april 2014 var formidabel. 1247 ivrige supportere, representert fra begge lag, skapte en kjempefin atmosfære rundt oppgjøret. Det var de oransjekledde på tribunen som fikk noe å juble for. Allerede etter 18 minutter åpnet Akeem Latifu ballet med sin 0-1-scoring mot et lavtliggende Bergsøy. Hjemmelaget, som den gang holdt til i 3. divisjon, ga ikke bortelaget fra jugendstilbyen lett match innledningsvis. Etter det første målet gjorde imidlertid AaFK stort sett som de ville.

En god Jo Nymo Matland, som besøker Color Line Stadion som Tromsdalen-spiller søndag, var aktiv på venstresida. Han assisterte Michael Barrantes med en fin stikker direkte fra frispark etter 22 minutter. Costaricaneren økte til 0-2, et resultat som holdt seg til pause. Etter sidebytte fikk ballen nærkontakt med nettmaskene ytterligere tre ganger. Tor Hogne Aarøy laget to mål, mens Henrik Bjørdal noterte seg for ett. Dermed 0-5 til laget fra Ålesund.

Bergsøy spiller i år 4. divisjonsfotball, og blir ansett som én av opprykksfavorittene. I første seriekamp gjestet de Color Line Stadion, hvor Aalesund 2 trakk det lengste strået. Anders Myking Waagan ble kampens eneste målscorer.

Cupkampen har avspark klokken 18.00 onsdag, og streames for abonnenter på smp.no