Før kampen: Aalesund - Sandnes Ulf

Ventetida er over! Snart er det kamp igjen.

Annonse:

En hel klubb klør etter å komme i gang igjen, og vi vet at det rundt om på Sunnmøre også sitter trofaste supportere og teller dager, minutter og sekunder til det igjen braker løs på Color Line Stadion. Søndag klokka 18 blåser dommeren i gang kampen mellom AaFK og Sandnes Ulf.

Kjøp billetter til kampen her.
Ta diskusjonen om kampen på Speakers Corner.

Vi kan gjenta det til det kjedsommelige, men AaFK er serieleder i OBOS-ligaen, tre poeng foran Sogndal, med én kamp mindre spilt. Det er de tørre fakta vi tar med oss inn i høstsesongen.

På hjemmebane har AaFK spilt åtte kamper. Fem av disse er vunnet, to har endt uavgjort (mot Sogndal og Strømmen), mens én av kampene ente med tap (mot HamKam). Målforskjellen er 19-7 etter blant annet fine sifre mot Tromsdalen (4-0), Florø (4-0) og Notodden (3-0). 17 hjemmepoeng plasserer tangotrøyene øverst på hjemmetabellen.

Hva med gjestene fra Rogaland? Laget er plassert på sjetteplass med 22 poeng, temmelig nøyaktig ti poeng bak AaFK. Laget har slitt med skader i vårsesongen, og kunne nok tenkt seg å hatt bedre heng på topplagene. Etter fire strake tap kom det seg på slutten av våren, da Sandnes Ulf avsluttet med én uavgjort (2-2 borte mot Ull/Kisa) og én seier (3-0 hjemme mot Åsane). På bortebane har søndagens motstander til gode å sanke jevnt med poeng. De står med 1-3-3 og 9-13 i målforskjell.

Sommervinduet har nettopp blitt åpnet, og ofte tar spillere seg både inn og ut av dette. For AaFKs del er allerede to nykommere på plass. Ståle Steen Sæthre, den målfarlige midtstopperen fra Nest-Sotra, har allerede vist seg fram i oransje og blått. Han spilte én omgang i treningskampen mot Brattvåg mandag. Jonas Grønner er også midtstopper, og har kommet til AaFK fra Brann. Han sto over mot Brattvåg på grunn av betennelse i ei tå. Ut har Sonni Ragnar Nattestad forsvunnet. Han er tilbake i Molde etter et låneopphold på den riktige siden av fjorden. Anders Myking Waagan er også borte.

Ståle Steen Sæthre kan få sin første obligatoriske AaFK-kamp mot Sandnes Ulf søndag. Her instrueres han av assistenttrener Andrea Loberto. Foto: Srdan Mudrinic.

Sandnes Ulf meldte nylig om to nye signeringer. Den dansk-bosniske spissen Sanel Kapidzic ankommer fra polske Korona Kielce, hvor 28-åringen kun har vært en liten periode. Kapidzic har erfaring fra de norske klubbbene Vard Haugesund, Mjøndalen og Fredrikstad. Han scoret blant annet 25 mål på 63 kamper for FFK i 2016 og 2017. Den andre nykommeren er Akinbola Akinyemi fra Notodden. Dit ankom han så sent som i januar etter overgang fra Nest-Sotra. Den høyreiste 25-åringen har spilt på midtbanen for Notodden.

K P
10 Ranheim TF 4 4
11 Sandnes Ulf 4 4
12 Aalesund 4 4
13 Åsane 3 3
Det er kort tid siden vi møtte Sandnes Ulf sist. 17. juni sørget Kaj Ramsteijn og Sonni Ragnar Nattestad for en snuoperasjon på Sandnes stadion. Etter en målløs førsteomgang tok hjemmelaget ledelsen ved Niels Vorthoren fire minutter etter pause. Den ledelsen holdt seg til det var spilt 66 minutter. Da fikk AaFK frispark på Sandnes Ulfs banehalvdel. Kaptein Fredrik Carlsen slo ballen inn i boksen, hvor Kaj Ramsteijn møtte kula med et hodestøt og sendte den inn bak keeper Arnold Origi. Dette var nederlenderens første AaFK-scoring. Nattestad avgjorde matchen, da han sju minutter senere klemte til på volley og meldte scoringen på i rekken av kandidater til årets mål.