Før kampen: Aalesund - Notodden

Serieleder AaFK tar imot nyopprykkede Notodden.

Annonse:

Søndagens motstander sendte Fredrikstad ned i 2. divisjon etter kvalifiseringsspill. Laget greide 0-0 i plankebyen, og vant til slutt 5-3 sammenlagt etter målfest på eget gress.

Foto: Srdan Mudrinic

Årets sesong startet veldig bra for Kenneth Dokkens mannskap. Med fire strake kamper uten tap hang blåtrøyene med i toppen i starten av sesongen. Det har gått litt tråere etter hvert, og nå ligger lagt som nummer ti med 17 poeng. Laget har vunnet ett av de fire siste oppgjørene.

En titt på spillerstallen er av interesse. Her finner man blant andre lokale Kjetil Holand Tøsse fra Stordal. Den 21 år gamle forsvarsspilleren har seks kamper denne sesongen. Av de mer kjente navnene kan vi nevne målsniken Erik Midtgarden, en av hovedgrunnene til at Notodden har levert tidvis gode resultater i årets OBOS-liga. Midtgarden står med åtte mål på fjorten kamper. Mål har også Erlend Hustad scoret, nærmere bestemt seks mål på tretten kamper.

AaFK møter en ung klubb søndag, stiftet 3. november 1999. Det var de to klubbene Snøgg og Hegdal som etter 99-sesongen fant ut at det kunne være formålstjenlig å samarbeide. Åtte år senere debuterte Notodden i vår nest øverste divisjon. Både i 2007 og i 2008 leverte laget bra, da de endte på henholdsvis niende og sjette plass. Året etter kom nedrykket. Klubben var tilbake i divisjonen i 2012, men også da endte det med nedrykk. Klubben spilte i 2. divisjon fram til opprykket i fjor.

Søndagens oppgjør blir tidenes første mellom telemarkslaget og AaFK. Hjemmelaget må tåle å ha favorittstempelet. Laget er nummer 1 på tabellen og kommer fra trepoengere mot Ullensaker/Kisa og Sandnes Ulf.

Vel møtt til kamp søndag klokken 18.00! 

Billett AaFK - Notodden

Annonse fra Obos-ligaen: