Før kampen: Aalesund - Florø

Gutta har nullstilt seg etter seieren i Levanger. Nå er det Florø som gjelder.

Annonse:

Brassescoringen til Nenass og det nådeløse hodestøtet til Aron Elis Thrandarson ga oss 1-2-seier borte mot Levanger. Til tross for en marerittstart med baklengsmål etter seks minutter greide vi å snu kampen.

Søndag klokken 15.00 blåser dommeren i gang tredje runde i OBOS-ligaen for vårt vedkommende. Da står Florø, laget vi møtte senest 10. mars, på motsatt banehalvdel. Vi hadde grei kontroll i treningskampen, og vant 2-0. Daniel Leo Gretarsson stanget inn 1-0 16 minutter ut i oppgjøret etter en presis corner fra Robert Sandnes. Torbjørn Agdestein fastsatte sluttresultatet med sin straffescoring to minutter før pause. Hadde laget fortsatt som i første omgang, ville nok gutta vunnet med flere mål, men det gikk ikke helt på skinner de siste 45 minuttene.

Aalesund har startet sesongen med poeng i begge kampene. 0-0 hjemme mot Sogndal i seriepremieren ble etterfulgt av 1-2-seier i Levanger. Fire poeng for Aalesund med andre ord. Vi håper selvfølgelig å ta tre nye poeng søndag mot et Florø-lag som har åpnet med like mange poeng. Først tok de et sterkt bortepoeng på Isachsen stadion, da de holdt Mjøndalen til 1-1. Deretter vant de 1-0 hjemme mot Edvard Skagestad og Marlinhos Kongsvinger, dog kun med sistnevnte på banen.

Fotball-Norge bet seg merke i Florø forrige sesong, og spesielt storscorer Endre Kupen. Laget kom som nyopprykket fra 2. divisjon, og endte til slutt på en finfin åttende plass. Laget presterte noget ujevnt, og hadde flere tap enn seire, men få hadde forventet en såpass god plassering for laget fra Sogn og Fjordane. Nå er toppscorer Kupen solgt. Opprykkslaget Bodø/Glimt snappet ham opp før sesongen. Kupen er forøvrig ute resten av sesongen etter en lei skade i korsbåndet.

Ser man på årets utgave av Florø-laget, vil de av oss med litt over gjennomsnittlig fotballinteresse legge spesielt merke til brødrene Peter og Stefan Aase. De 23 år gamle tvillingene har i en årrekke vært omtalt som store talenter. Som 15-åringer trente de med AaFK, men det ble med treningsopphold. Begge gikk til Sogndal like etterpå, men har vært lånt ut til Florø i flere omganger. Peter har også vært på utlån i Åsane.

Florø har gjort noen endringer fra forrige sesong. Ut portene på hjemmearenaen, best kjent som friidrettsstadion i NM, har fem spillere forsvunnet:

Endre Kupen (Bodø/Glimt)
Christopher Lindquist (Strømsgodset, lån avsluttet)