Før kampen: Aalesund - Brattvåg

Les deg opp før mandagens treningskamp.

Annonse:

Vi går inn i en spennende høstsesong, der AaFK topper tabellen med tre poeng ned til Sogndal og fire til Viking, dog med en én kamp mindre spilt enn konkurrentene.

Foto: Srdan Mudrinic

Serien starter opp igjen med seriekamp mot Sandnes Ulf søndag 22. juli, men allerede mandag skal tangotrøyene i aksjon. Da venter nemlig Brattvåg, en ikke ukjent motstander, på Color Line Stadion. 

2. februar møttes lagene til treningskamp, der AaFK gjorde en relativt bra figur og vant 4-0. Vebjørn Hoff, Holmbert Fridjonsson, Marlinho og et selvmål sørget for målene. AaFK stilte med følgende mannskap:

Omenås, Gretarsson, Ramsteijn, Lie, Hatlehol, Carlsen, Riise, Sandnes, Hoff, Fet og Fridjonsson.

Følgende spillere kom innpå: Breivik, Arnarson, Marlinho, Waagan, Thrandarson, Berisha og Karlsbakk.

To av målscorerne er ikke lenger å finne i stallen, men laget har bevist gjennom sesongen at de ikke har problemer med å finne veien til nettmaskene. Det har også blitt hentet inn flere spillere siden denne kampen.

Brattvåg befinner seg i PostNord-ligaen, nivået under OBOS-ligaen. Det nyopprykkede laget ligger tredje sist, på nedrykksplass, i avdeling 2 med 10 poeng på 11 kamper. Avdelinga huser flere klubber som tidligere har hørt hjemme høyere oppe, som Bryne, Hødd og serieleder Skeid. Brattvåg står med kun én seier på sine ni siste kamper, og tapte siste match før ferien 0-3 hjemme mot Kjelsås.

Flere spillere med fortid i AaFKs A-stall eller juniorstall er å finne i Brattvåg, som Hugues Wembangomo, Vegard Sætre, Joakim Barstad, Scott Fellows, Thomas Martinussen, Daniel Stensøe, Niklas Rekdal og Torbjørn Grytten. Det er med andre ord ikke en ukjent gjeng som gjester Color Line Stadion mandag klokken 18.00.

Selv om det må sies at Brattvåg den siste tida har slitt litt i serien, har de også levert bra i deler av sesongen. Borteseier mot Vard Haugesund i serieåpningen og 1-5-seier borte mot Fløy-Flekkerøy for et par runder siden er resultater å leve med. I cupen la gultrøyene ut på et aldri så lite eventyr. Først ble avdelingskollega Hødd utklasset på Høddvoll, da Brattvåg slo til med 1-4-seier i Ulsteinvik i cupens første runde.

Brattvåg hadde et lite cupeventyr før RBK slo dem ut i tredje runde. I 2016 var det AaFK som ble straffet på Brattvågs kunstgressbane. Foto: Marius Simensen.
Brattvåg hadde et lite cupeventyr før RBK slo dem ut i tredje runde. I 2016 var det AaFK som ble straffet på Brattvågs kunstgressbane. Foto: Marius Simensen.

I andre runde tenkte mange at det ville bli bråstopp da Molde ble trukket opp av hatten. Ole Gunnar Solskjærs mannskap var storfavoritter, men kanskje ble det for mye svele på fergeturene? MFK var tunge i sessen og ute av stand til å straffe hjemmelaget på Brattvågs kunstgressbane. Sunnmøringene vant 1-0 foran et ekstatisk hjemmepublikum. I neste runde kom Rosenborg på besøk. Også trønderne fikk merke at cupoppgjør i Brattvågen ikke er en rusletur i parken. "Troillungan" slet seg videre etter at Alexander Søderlund ble kampens eneste målscorer.

Mandag skal naturligvis AaFK være storfavoritter, men kjenner vi Lars Bohinen rett er ikke resultatet det viktigste i denne kampen. Prestasjonene og videreutvikling av 3-5-2-systemet og dets elementer vil nok være i fokus. I tillegg ligger alt til rette for at våre to nykommere fra Bergen får sine første minutter i oransje og blått. Både Jonas Grønner og Ståle Steen Sæthre har ankommet Ålesund, klare for å bidra i opprykkskampen for AaFK.

Vel møtt til treningskamp mot Brattvåg mandag 22. juli kl. 18.00!
Det blir gratis inngang og åpen kiosk.

Har du ikke anledning til å se kampen på stadion, kan du streame den via smp.no (for abonnenter).


Annonse fra Obos-ligaen: