FØR KAMPEN: AaFK - Viking FK

På søndag får AaFK besøk av nedrykkstruede Viking FK på Color Line Stadion.

Annonse:
Med tre kamper på bare en uke etter ferien avslutter AaFK den travle perioden med hjemmekamp søndag 13. august klokken 18:00. 

Da er det ingen ringere enn Stavanger-laget Viking FK som kommer på besøk til kystbyen. 

KJØP BILLETTER TIL AaFK - VIKING FK HER! 

AaFK gikk til ferie med tre strake tap i baklomma, men rettet på inntrykket sist runde, hjemmekampen mot SK Brann. 

Etter å ha ligget under både 0-2 og 1-3 klarte AaFK, ved hjelp av to straffer og et nydelig kriger-innstinkt å utligne til 3-3 på overtid. Det ble med et svært viktig poeng mot vestlandsrivalen. 

Gleden dessverre ikke vare lenge, da gutta gikk på en kjempesmell borte mot Stabæk i den fjerde runden av cupen. 

Sist AaFK møtte Viking vant gutta 1-2 borte tidligere i vår. Får vi se en reprise? Foto: NTB Scanpix
Sist AaFK møtte Viking vant gutta 1-2 borte tidligere i vår. Får vi se en reprise? Foto: NTB Scanpix

Kampen som opprinnelig skulle spilles onsdag 9. august, men som ble utsatt på grunn av dårlig vær endte med 3-0 seier til hjemmelaget, og AaFK gikk hodestups ut av cupen. 

- Sånn er det. Sånn er det i fotballen, det bølger frem og tilbake, opp og ned. Vi sliter litt igjennom hele linja med det høye presset, det lave presset, det går litt for sakte og det er sånne ting som skjer at man kanskje blir litt beroligende av at ting går bra. det går ikke av seg selv, og alle mann alle er nødt til å se seg selv i speilet også er vi nødt nå å trøkke til, kunne Bjørn Helge Riise fortelle etter fredagens trening. 

Nå er det endelig hjemmekamp igjen og tre viktige poeng å kjempe om når Viking FK står på motsatt banehalvdel. 

Søndagsens gjester har vært i hardt vær denne sesongen og står med bare 3 seire og hele 10 tap. De ligger for øyeblikket på nedrykksplass med bare fjorten poeng. 

AaFK på sin side har inntatt midten av tabellen, og ligger på en 9. plass med 23 poeng. Ved seier mot Viking FK og litt hjelp i andre oppgjør kan de oransje og blå klatre opp til en 5. plass når dommeren blåser i fløyta for siste gang søndag. 

Det blir ingen lett oppgave mot et svært presset Viking-lag som er inne i en god periode for øyeblikket. 

Stavangergutta har ikke tapt en kamp de siste tre rundene, og står med 6 poeng de siste fem oppgjørene. AaFK er to poeng fattigere på like mange oppgjør.

Ser man på statistikken de siste 10 årene er det heller ingen lett oppgave når AaFK får besøk fra Stavanger.

Viking står med seks seire i Ålesund siden 2007. AaFK har bare vunnet halvparten av oppgjørene på hjemmebane. Et oppgjør har endt med poengdeling.  

tbe2df76
Gutta feirer 1-2 seier borte mot Viking tidligere i år. Foto: NTB Scanpix

Vi må tilbake til 2013 for å finne sist AaFK slo Viking FK på Color Line Stadion. Da vant AaFK 2-1 etter mål av Leke James og Lars Fuhre. 

Som ved så mange mange andre lag i årets Eliteserie har det vært utrolig jevnt i antall mål scoret mellom lag AaFK har møtt, og mot Viking er det heller ingen unntak. 

De siste 10 årene står AaFK med 28 scorede mål, mens Viking har satt ballen i nettmaskene 34 ganger. 

På Color Line Stadion har det blitt 11 fulltreffere mot Viking, mens søndagens motstander har 16 mål scoret i Ålesund. 


Bjørn Helge Riise er klar for å kunne bidra i kamper igjen

Sist AaFK møtte Viking FK denne sesongen endte det med borteseier for de oransje og blå da de vant 1-2 på Viking Stadion. 

AaFK scoret alle målene i oppgjøret, etter at Hoff scoret selvmål etter 11 minutter. Mustafa Abdellaoue utlignet etter snaue halvtimen. Tre minutter før slutt var det Edwin Gyasi som satt inn seiersmålet. 

- Vi trenger 11, 12, 13 mann med riktig innstilling og gøts, som har lyst til å vise utpå der at de har lyst til å vinne fotballkamper og gi absolutt alt for å vinne, og det skal vi, kommer det i klar tale fra den friskmeldte kapteinen. 

I år har det blitt 19 mål så langt denne sesongen for Viking FK, som har sluppen inn hele 30 mål. AaFK på sin side står med 24 mål for og 24 mål imot. 

Ti av AaFKs scoringer er kreditert Oslogutten Mustafa Abdellaoue. For øyeblikket ligger han på andreplass over toppscorere i Eliteserien, bare to mål bak Stabæks Omoijuanfo.

Mustafa Abdellaoue står med 10 mål så langt denne sesongen. Her i aksjon mot Viking tidligere i vår. Foto: NTB Scanpix
Mustafa Abdellaoue står med 10 mål så langt denne sesongen. Her i aksjon mot Viking tidligere i vår. Foto: NTB Scanpix

 

Mustafa Abdellaoue endte også på en andreplass i fjorårets sesong med 13 fulltreffere.

Han har slitt litt med skuddfoten den siste tiden, men mot SK Brann sist helg løsnet det endelig for "Mos" som scoret to etter å ha kommet inn de siste tjue minuttene. 

En annen spiller det er spenning rundt er Bjørn Helge Riise.

kapteinen er endelig tilbake etter å ha vært ute siden april med en skade i ryggen, men har meldt seg selv 100% og forteller at han lover å gi alt om han får sjansen. 

Bjørn Helge, Mustafa og resten av gutta kan du se i aksjon mot Viking FK søndag 13. august klokken 18:00. 

TRYKK HER FOR Å KJØPE BILLETTER TIL KAMPEN!

Fra klokken 16:00 blir det FanZone utenfor hovedinngangen, hvor både store og små kan delta i masse forskjellige aktiviteter, kjøpe supporterutstyr eller kanskje få seg en selfie med noen av spillerne. 

Eller hva med å besøke AaFKs familieresturant i tredje etasje? Her kan vi tilby en fantastisk god taco-buffet for deg og resten av familien. Les mer om tilbudet her. 

Kjøp billett og taco-buffet på familieresturanten her! 

Husk at du før klokken 17:00 i dag kan sette opp denne ukens Fantasy Eliteserien-lag. Hva med å bruke noen av millionene på AaFks toppscorer Mustafa Abdellaoue, eller kanskje Edwin Gyasi? Sett opp laget ditt ved å trykke her! 

fantasy_gyasi_mos

Annonse fra Obos-ligaen: