FØR KAMPEN: AaFK - Tromsø IL

Søndag 30. april får gutta besøk av laget fra nordens Paris når Tromsø gjester Color Line Stadion.

AaFK har de siste tre rundene fått en opptur i Eliteserien. Etter å bare ha sluppet inn 2 mål de siste 3 kampene og anskaffet seg 5 poeng. 

Annonse:

På søndag klokken 18:00 møter gutta Tromsø på hjemmebane, og det er duket for nok en god kamp, spesielt om det ender som i fjor. 

DU FINNER BILLETTINFORMASJON TIL KAMPEN MOT TROMSØ IL HER! 

Mange husker kanskje hva som skjedde på Color Line Stadion? AaFK hadde full kontroll på Tromsø, og lekte seg til en seier. Mostafa Abdellaoue sto for sin første hat-trick i tangotrøya, i tillegg til mål av Hoff, Thrandarson og Boli. Gutta stoppet ikke før det sto 6-0 på tavla.

AaFK vant også bortekampen mot Tromsø 1-2, og tok dermed storeslem og 6 poeng mot laget lengst nord i den øverste divisjonen. 


Sammendrag fra 6-0 kampen på Color Line Stadion i 2016

Ser man bort i fra fjorårets kamper og heller på oppgjør lagene har imellom seg de siste ti årene har det vært fryktelig jevnt mellom lagene. 

Både AaFK og Tromsø har syv seire hver og syv tap hver, i tillegg til fire kamper hvor det har endt med poengdeling. 

Helgens kamp spilles på Color Line Stadion. I følge statistikken har AaFK vunnet tre kamper på hjemmebane, mens Tromsø står med samme antall seire. Det er også spilt tre kamper uavgjort på Color Line Stadion. 

"Mos" scoret hat-trick mot Tromsø i fjor Foto: Marius Simensen
"Mos" scoret hat-trick mot Tromsø i fjor Foto: Marius Simensen

På Alfheim er det samme regla. Både AaFK og Tromsø står med fire seire hver på Alheim. I motsetning til i Ålesund så har det bare vært poengdeling ved én anledning i Tromsø. 

Det har også vært jevnt mellom lagene når det kommer til scoring. AaFK har puttet 22 ganger de siste 10 årene, mens Tromsø står med 18 scoringer. 

Du kan lese om innbyrdes oppgjør her

I fjor endte Tromsø tilslutt på en 13. plass i serien, åtte peong bak AaFK. De tok tre poeng mer enn Stabæk som endte på kvalifiseringen. Tromsø slapp inn 10 mål mer enn AaFK i fjor, men slapp inn 5 mål færre enn tangotrøyene. På bortebane vant de bare tre kamper, og tapte åtte. AaFK på sin side hadde like mange tap, men dobbelt så mange borteseire. 

tabell_2016_tromso
Tabell sesongen 2016. Kilde: Fotball.no

Tromsø IL har startet denne sesongen hakket bedre enn AaFK. De står med syv poeng etter fem kamper. To seire, en uavgjort og to tap. De ligger for øyeblikket på en 7. plass på tabellen, men ved AaFK-seier på søndag vil gutta gå forbi med ett poeng. 

AaFK feirer 6-0 seieren mot Tromsø i 2016. Foto: Marius Simensen
AaFK feirer 6-0 seieren mot Tromsø i 2016. Foto: Marius Simensen

Tromsø IL var i fjor det dårligste laget i topp-divisjonen på å treffe pasningene sine. Bare 68,7% av pasningene gikk til en medspiller. 

Til gjengjeld var Tromsø det beste laget i fjor til å avskjære motstandernes pasninger. Hele 593 ganger i følge VG-lupen. 

VG-lupen har i år plassert Tromsø IL på en 9.plass. Du kan lese mer om Tromsø her.

I likhet med AaFK har ikke Tromsø IL vært det mest aktive laget på overgangsmarkedet før årets sesong. De har kvittet seg med et par spillere, og hentet inn et par erstattere. Den mest notable signeringen er den 33 år gamle ringreven Tom Høgli. 

Mikkel Kirkeskov i aksjon i fjorårets 6-0 kamp. Foto: Marius Simensen
Mikkel Kirkeskov i aksjon i fjorårets 6-0 kamp. Foto: Marius Simensen

Sist helg tapte Tromsø hjemme mot Stabæk da laget fra Bærum vant 0-3 på Alfheim Stadion. De tapte også mot Odds BK i 4. runde, og har for øyeblikket en tapsrekke på to kamper. 

Husk at bussen fra NTNU i Ålesund kjører nå kontinuerlig til kamp, og vi håper du benytter deg av dette. Du kan lese mer om buss-tilbudet ved å følge lenken lengre opp i saken.

ampen mot Tromsø IL spilles søndag 30. april klokken 18:00. Førstkommende mandag er det månedsskifte og fri 1. mai. Vi håper så mange som mulig tar turen til Color Line Stadion, det er meldt strålende vær. 

Det er meldt strålende under kampen. Kilde: www.yr.no
Annonse fra Obos-ligaen: