FØR KAMPEN: AaFK - Stabæk Fotball

Stabæk førstemann ut i siste innspurt av Eliteserien 2017.

Annonse:
Etter tre intense uker med fire serie -og cupkamper fikk spillerne litt ligafri da klubbene i norsk Eliteserie tok seg en pause under landskampene. 

Noen spillere fikk muligheten til noen dager fri mens andre som Anders Myking Waagan, Vebjørn Hoff og Edwin Gyasi representerte deres nasjoner i kvalifiseringskampene.

Sistnevnte debuterte for Ghana i 5-1 seieren over Kongo. Han fikk 13 minutter på banen etter å ha erstattet tremålscorer Thomas Partey etter 77 minutter.  

Nå er det endelig kamp om de siste viktige poengene i det gutta skal utgi seg på høstsesongen.

KJØP BILLETTER TIL AaFK - STABÆK FOTBALL HER!  

Etter to grufulle opplevelser på Nadderud Stadion tidligere i år er det endelig Stabæk som skal få ta turen til Ålesund.

AaFK startet årets sesong mot søndagens motstander på Nadderud Stadion hvor de gikk på en kjempesmell. Gutta tapte 3-1 mot Bærumslaget den gang. 

Tonny Brochmann og Aron Elis Thrandarson i aksjon under cupkampen i august. Foto: NTB Scanpix
Tonny Brochmann og Aron Elis Thrandarson i aksjon under cupkampen i august. Foto: NTB Scanpix

Fire måneder senere skulle historien gjentas, og AaFK dro til Stabæk for å spille kamp om en billett til kvartfinalen. Nok en gang scoret de blå tre mål og sendte AaFK hjem med ingenting. 

Nå er det endelig i Ålesund det skjer, men det skal bli tøft for gutta. De oransje og blå har ikke vunnet en kamp på seks oppgjør, og ligger for øyeblikket på en 11. plass på tabellen. 

De har bare tatt 2 poeng av 18 mulige poeng de kampene, så de neste kampene blir svært viktig for AaFK. 

Søndagens kamp spilles på Color Line Stadion, hvor AaFK bare har èn seier de siste fem hjemmekampene. To uavgjort og to tap har det også blitt. 

Da er det kanskje greit at søndagens motstander er Stabæk. Gutta er sugen på å revansjere seg etter de to tapene tidligere i sesongen, og bortestatistikken til Stabæk er ikke noe å skryte av. 

Stabæk har bare vunnet èn av de siste fem bortekampene i Eliteserien. To kamper har endt med poengdeling, mens de siste to har endt i tap. 

Det har heller aldri vært enkelt for Bærumslaget når de har gjestet Ålesund.

siste16_aafkstabæk
Statistikk de siste 16 kampene. Kilde: fotball.no

Siden 2005, når Color Line Stadion åpnet har Stabæk vunnet ved bare to anledninger. 

Sist Stabæk Fotball vant i Ålesund var for ni år siden, i 2008. Da vant Stabæk kampen 1-2 etter et sent mål av den tidligere storscoreren Veigar Pall Gunnarsson. 

AaFK har på sin side vunnet seks kamper og to uavgjort mot Stabæk på hjemmebane siden stadion ble åpnet. 

Det blir også scoret mye mellom disse lagene. På de siste 16 oppgjørene har AaFK scoret 23 mål mot Stabæk. De blå har på sin side tre mål færre.

Mostafa scoret sist lagene møttes i Eliteserien. Det endte 3-1 til Stabæk. Foto: NTB Scanpix
Mostafa scoret sist lagene møttes i Eliteserien. Det endte 3-1 til Stabæk. Foto: NTB Scanpix

 

Mål blir det fort på søndag når to av Eliteseriens storscorere settes opp mot hverandre. Stabæks toppscorer og toppscorer i Eliteserien Ohikhuaeme Anthony Omoijuanfo står med hele 14 mål denne sesongen. Han har vært ute med skade, men er friskmeldt før kampen mot AaFK. 

Mostafa Abdellaoue har også scoret tosifret denne sesongen, og ligger på en tredjeplass over toppscorere med 10 mål totalt, fire mindre enn Ohi og bare ett mål bak erkerival Moldes Bjørn Bergmann Sigurdarson. 

Da lagene møttes i Eliteserien endte begge spillerne på scoringslisten. Mostafa Abdellaoue scoret AaFKs eneste mål i 3-1 kampen, mens Stabæks Omojiuanfo scoret alle tre for stabæk.

AaFKs nye spiss Thanasis Papazoglou har også fått full fyr på scoringsformen. Grekeren står med tre mål på tre kamper for AaFK.  

tc1f48a0
AaFKs nye spiss Papazoglou står med tre mål på tre kamper. Får vi se nok et mål søndag? Foto: NTB Scanpix

Det har alltid vært tøffe tak mellom lagene når de møtes til dyst utpå gressmatta. Det har blitt 19 gule kort til AaFK de siste 16 kampene. Stabæk står med 21 gule kort, i tillegg til et rødt.

Kampen mot Stabæk spilles på Color Line Stadion førstkommende søndag 10. september klokken 18:00. Kampens hoveddommer 

Vi har som alltid gratis shuttlebuss fra NTNU i Ålesund. Vi anbefaler å benytte tilbudene om kollektiv transport til og fra kamp. 

Annonse fra Obos-ligaen: