FØR KAMPEN: AaFK - Rosenborg BK

Søndag er det igjen klart for hovedkamp på Color Line Stadion når serielederne fra Trondheim kommer på besøk.

Annonse:
Sesongen går mot slutten, og det gjenstår bare tre seriekamper før Eliteserien 2017 er over for denne gang. 

Det begynner å haste her i Ålesund skal man skaffe seg en billett for videre spill i Norges øverste divisjon også i 2018. 

Hver kamp gjelder som om det skulle være cupfinaler, og veien ned virker like kort som veien opp på en sikker plass. 

Søndag klokken 20:00 er det endelig klart for hjemmekamp igjen til det som blir årets viktigste oppgjør for gutta når serieleder Rosenborg Ballklubb gjester Color Line Stadion. 

KJØP BILLETTER TIL AaFK - RBK HER!

Trønderne var klare for å feire seriegullet hjemme på Lerkendal Stadion sist helg, men et mål på overtid i kampen mellom Vålerenga og Molde satt en stopper for festen. 

Skulle Rosenborg ta alle tre poengene i søndagens kamp vil de kunne gå av som seriemester etter dommeren blåser for siste gang, så her er det på tide at nok et lag fra Møre og Romsdal utsetter festen litt til. 

Pål André Helland blir felt av Aalesunds Mikkel Kirkeskov i 0-0 kampen tidligere i år. Foto: NTB scanpix
Pål André Helland blir felt av Aalesunds Mikkel Kirkeskov i 0-0 kampen tidligere i år. Foto: NTB scanpix

Om det blir fest-fotball i ekte tangostil gjenstår og se, men ved seier kan AaFK havne på en kvalifiseringsplass etter søndagens oppgjør. 

AaFK ligger for øyeblikket på en 15. plass med 26 poeng. Det er direkte nedrykk. Laget som inntar kvalifiseringsplassen for øyeblikket, med 28 poeng er Sogndal Fotball. 

På en 14.plass og sikker grunn finner vi Tromsø med 31 poeng. 

Det som er interessant er at klokken 18:00 på søndag spiller Sogndal Fotball mot Tromsø IL på Fosshaugane Campus, et viktig oppgjør som kan hjelpe AaFK. 

Skulle Tromsø vinne over Sogndal vil de potensielt kunne klatre på tabellen (avhenger av hvordan Kristiansund, Lillestrøm og Sandefjord gjør det), mens Sogndal fortsatt beholder kvalifiseringsplassen. 

Skulle AaFK vinne mot Rosenborg mens Sogndal taper vil gutta i oransj og blå gå forbi de hvite og sorte fra Sogndal. 

Skulle Sogndal vinne, eller det ender med poengdeling på Fosshaugane Campus søndag vil ikke en seier i Ålesund ha noe å si, med mindre AaFK scorer to mer og Sogndal slipper inn ett mer enn AaFK (Dette gjelder om Sogndal spiller uavgjort, vinner Sogndal så spiller AaFK-seier ingen rolle). 

Det blir heller ingen enkel jobb når serielederen kommer på besøk. 

På de siste fem bortekampene har Rosenborg vunnet tre og tapt to kamper. AaFK står med ett tap og fire uavgjort på sine fem siste hjemmekamper. 

tbd59eeb
Mike Jensen i duell med Fredrik Carlsen. Det endte 0-0 sist lagene møttes. Foto: NTB Scanpix

Det er også Rosenborg som står med den beste statistikken på Color Line Stadion siden AaFK rykket opp til øverste divisjon for 15 år siden. 

Rosenborg står med syv seire, to tap på Color Line Stadion. Fem kamper har endt uavgjort mellom lagene hjemme i Ålesund. 

Det er heldigvis jevn mellom lagene foran mål når Trønderne besøker nabofylket. Rosenborg står med 25 mål, mens AaFK har klart å score 16 ganger i egen stue.

Selv om statistikken går i Rosenborgs favør kan gutta trøste seg med at de siste årene har det vært fryktelig jevnt mellom lagene. 

De to siste kampene mot Rosenborg har endt med poengdeling. Det endte 1-1 sist AaFK fikk besøk av serielederne i juli i 2016-sesongen. 

Det endte også med poengdeling da AaFK gjestet Lerkendal Stadion tidligere i sesongen. Den gang gikk begge lag målløse av banen. 

Foto: NTB Scanpix
Foto: NTB Scanpix

De to kampene før der har endt med en knapp 1-0 seier til Rosenborg. 

AaFK har mye å bevise skal de holde plassen i Eliteserien. Sist mandag tapte gutta den viktige bortekampen mot Lillestrøm 4-0. 

Rosenborg spilte sin siste serierunde uten å score mål hjemme mot Stabæk Fotball. Kampen endte til slutt 0-0. 

Selv om AaFK allerede har spilt en kamp denne uken (mandagskampen mot Lillestrøm) kan gutta trøste seg at det er kortere siden de hvite og sorte fra Trondheim spilte kamp. 

Torsdag fikk Rosenborg storfint besøk i Europa League da Zenit gjestet Lerkendal Stadion. 

Det så lenge ut til at Rosenborg skulle ta sin andre seier i årets turnering, men et sent mål tre minutter på overtid ga 1-1 og bare et poeng mellom trønderne og russerne. 

Den viktige hjemmekampen mot Rosenborg ballklubb spilles på Color Line Stadion søndag 5. november klokken 20:00. 

Du kan kjøpe billetter til kampen ved å trykke her! 

Annonse fra Obos-ligaen: