FØR KAMPEN: AaFK - Molde FK

Endelig er det klart for årets størte fest på Color Line Stadion når Molde FK tar turen over fjorden lørdag.

Annonse:
Det er alltid store forventninger til oppgjørene mellom AaFK og erkerival Molde når endelig møtes. I år derimot er nok forventingene før oppgjøret ekstra høye for begge lag. 

Begge lag har gjort det veldig bra etter en halvspilt sesong av årets Eliteserien, og lagene ligger rett etter hverandre på 4 og 5. plass. 

Med seier på i lørdagens oppgjør mellom AaFK og Molde FK vil AaFK gå forbi gutta fra romsdalen på tabellen med et poeng. 

KJØP BILLETTER TIL LØRDAGENS DERBY HER!

Nå er det altså nok en gang klart for derby-lørdag 8.juli klokken 18:00 på Color Line Stadion. Dette blir et fantastisk oppgjør, og vi anbefaler alle å møte opp for å støtte laget. 

Gutta feirer 0-1 mot Molde FK tidligere i sesongen. Foto: NTB Scanpix
Gutta feirer 0-1 mot Molde FK tidligere i sesongen. Foto: NTB Scanpix

For det har aldri vært så kort mellom lagene når de endelig skal ut i krig, og det hjelper nok på motivasjonen for de oransje og blå at de tidligere i sesongen tok sin første seier på over 5000 dager mot de blåhvite over fjorden. 

Vi husker nok alle den kampen på Aker Stadion 6. mai i vår. Den jevne kampen som endelig skulle bryte den dårlige trenden mot Moldenserne i serien. 

I en jevn kamp hvor Molde FK starter best og hadde de største sjansene tok AaFK med seg sine første poeng mot erkerivalen etter et NYDELIG skudd fra toppscorer Mustafa Abdellaoue. 

Godt spill med ballen i laget og en levende vegg bakover i sisteskansen Andreas Lie gjorde at AaFK vant 0-1 til slutt. Du kan lese mer om kampen mot Molde FK tidligere i år her. 

Abdellaoue smeller til og scorer 0-1 målet i seieren mot Molde FK tidligere i år. Foto: NTB Scanpix
Abdellaoue smeller til og scorer 0-1 målet i seieren mot Molde FK tidligere i år. Foto: NTB Scanpix

Nå er det altså i Ålesund det skjer, og forhåpentligvis får vi en opplevelse og en kamp akkurat som i Molde, men ser vi på statistikken de siste 17 kampene mot Molde FK blir det ikke lett. 

Molde FK står med hele 15 seire på de siste 17 kampene mot sunnmøringene. AaFK på sin side står med sitt ene tidligere i år. 

AaFK har heller aldri vunnet en seriekamp på eget gress, mens vre blå naboer står med åtte seire. 

De oransje står med fattige 11 mål mot Molde FKs hele 41 scoringer de siste 17 innebyrdes oppgjørene. Du kan se hele statistikken i bildet under.

statistikk_tilsak_mfk
Statistikk siste 17 oppgjør. Kilde: fotball.no

 

Som alle vet er statistikk bare statistikk, og i år er det hele snudd litt på hodet. For mens AaFK de siste årene har konkurrert i bunnen og Molde i topp kriger nå begge om samme plassering før lørdagens storkamp på Color Line Stadion. 

Både i seire, tap og poengdeling har det vært jevnt mellom klubbene, også i mål scoret og mål sluppet inn. 

Molde står med 25 mål scoret, mens AaFK har satt 21 av sine sjanser. De oransje har vært litt sikrere bakover, og står med 16 innslupne, mens Molde har latt 19 mål passere sin sisteskanse. 

Fredrik Carlsen i fra 0-1 seieren borte mot Molde FK. Foto: NTB Scanpix
Fredrik Carlsen i fra 0-1 seieren borte mot Molde FK. Foto: NTB Scanpix

Molde FK tar med seg tre poeng fra 3-2 kampen mot Viking FK sist runde, hvor Moldenserne tok alle helt på slutten av overtiden. 

AaFK på sin side gikk på et surt bortetap for første gang mot Sogndal Fotball på Fosshaugane Campus da gutta tapte 1-0 sist helg. 

Med forrige kamp mot Sogndal, og seieren mot Molde tidligere i mai er det duket for et hardarbeidende og kjempende AaFK-lag på lørdag i kampen om fjerdeplassen. 

Husk at gutta trenger all den støtte de kan få. Du kan kjøpe billetter til kampen ved å trykke her! 

Kampstart mot Molde FK er 18:00 på lørdag 8. juli, men allerede fra 16:00 kjører vi på med FanZone utenfor nordsiden av Color Line Stadion. Kom og bli med på en fantastisk ramme og morro før selve morroa starter på matta! 

Steikje' kor vi gler oss! 

tbdccc6b
Abdelloaue og Veldwijk feirer suseren som ga oss tre poeng mot Molde i mai. Foto: NTB Scanpix
Annonse fra Obos-ligaen: