FØR KAMPEN: AaFK - Kristiansund BK

Det håpes på folkefest og fullt hus når Kristiansund gjester Color Line Stadion til den viktigste AaFK-kampen siden 2011.

Annonse:
Det blåser kraftig inn fra vest. Regnvåte trær skinner i lysegrønt, brunt og oransj på alle byens kantet.

Den sunnmørske høsten har virkelig slått til for fullt, noe som tyder på at sesongen snart står for slutt. 

Etter en lengre periode fri med både landslagspause og bortekamp er det endelig klart for hjemmekamp søndag, når ingen ringere enn rival Kristiansund tar turen nordfra. 

KJØP BILLETTER TIL FOLKEFESTEN MOT KRISTIANSUND BK HER!

Hver kamp skal spilles som en cupfinale. Gutta har ikke hatt hellet med seg, og ligger for øyeblikket på en svært usikker kvalifiseringskamp. Det er virkelig kampen for å overleve. 

AaFK har mye å rette på etter bortetapet mot Vålerenga Fotball sist helg da gutta tapte sin første kamp på Intility Arena hele 5-1. 

Da er det godt at både Tromsø, Kristiansund og Sogndal gikk av banen med null poeng i bagasjen. 

Nå er det altså klart for ny hjemmekamp på Color Line Stadion, og for en kamp det ligger til rette for å bli. 

Det endte 1-1 sist lagene møttes i Kristiansund tidligere i år. Foto: NTB Scanpix
Det endte 1-1 sist lagene møttes i Kristiansund tidligere i år. Foto: NTB Scanpix

AaFK har en sterk avslutning på sesongen med bortekamp mot Sarpsborg 08 og hjemmekamper mot Rosenborg og Godset, så det er utrolig viktig at gutta vinner lørdagens derby. 

Det er årets viktigste kamp som er i anmarsj, og skulle AaFK ta sin første seier i Eliteserien siden 25. juni kan gutta ligge på trygg grunn søndag. 

AaFK ligger for øyeblikket på en 14. plass, noe som gir deg kvalifisering til OBOS-ligaen. Rett under med like mange poeng finner vi Tromsø IL (25 poeng, men dårligere målforskjell). Bare to poeng over på sikker grunn finner vi Sogndal Fotball. 

Se årets Eliteserie-tabell her! 

Både Sogndal og Tromsø får tøff motstand i helgen. Sogndal møter Sarpsborg 08 (3. plass) hjemme på Fosshaugane Campus, mens Tromsø tar turen til Bærum og Stabæk. 

Skulle Sogndal og Tromsø tape sine kamper, mens AaFK vinner sin kamp mot Kristiansund vil AaFK klatre forbi Sogndal med ett poeng og havne på trygg grunn. Tromsø vil da ligge tre poeng bak. 

Det er også viktig for AaFK å skape et bunnsolid utgangspunkt før neste helgs bortekamp mot Lillestrøm. De gule kanarifuglene ligger for øyeblikket på en 11. plass med 31 poeng og møter Odds Ballklubb på mandag.

Her gjelder hver enkel seier før de tre siste kampene, der to av lagene ligger topp tre på tabellen. 

AaFK har aldri møtt Kristiansund BK på hjemmebane i serien før, men står med 1-1 fra de møttes sist i Kristiansund nå i sommer. 

Lagene har også møttes i Norgesmesterskapet i 2009 og i 2014. Da gikk AaFK seirende ut av kampene med 0-2 og 0-1. Dette blir altså den første gangen lagene møtes i en tellende kamp i Ålesund. 

Mikkel Kirkeskov i duell fra sist vi møtte Kristiansund BK. Foto: NTB Scanpix
Mikkel Kirkeskov i duell fra sist vi møtte Kristiansund BK. Foto: NTB Scanpix

Selv om AaFK har statistikken på sin side innbyrdes blir ikke lørdagens kamp noen enkel oppgave for de oransje og blå.

Det er Kristiansund BK som har gjort det best i Eliteserien de siste kampene. På deres fem siste kamper står de med ett tap, en uavgjort og tre seire. AaFK på sin side står med fire tap og en uavgjort.

Når det kommer til bortestatistikken til Kristiansund BK virker det litt mer lovende før lørdagens storkamp på Color Line Stadion.

De mørkeblå fra nordmøre har bare vunnet ett av oppgjørene de siste fem bortekampene. En har endt med poengdeling mens tre kamper har endt med null poeng i bagasjen. 

AaFK på sin side står med ingen seire, tre uavgjort-kamper og to tap på sine fem siste hjemmekamper i Eliteserien 2017. 

Det blir ut fra statistikken og dømme en svært spennende kamp. Begge lag er presset og ligger i fare for nedrykk. 

Det er også mye som skjer i forhånd av kampen, og AaFKs direktør Geir Steinar Vik håper på den storslått folkefest når rivalen fra Kristiansund kommer på besøk. 

- Vi ønsker å ta godt imot Nordmøringene når de for aller første gang kommer til Color Line Stadion for lokalderby i Eliteserien, sier Geir Steinar Vik som er administrerende direktør i AaFK. Han understreker samtidig på det sterkeste at AaFK gjerne bidrar til gode opplevelser for borte- supporterne utenfor bana og før kampstart, men at når fløyta går for avspark kl.18.00 er gjestfriheten over.

Aalesunds FKs toppscorer Mustafa Abdellaoue her mot Kristiansund tidligere i år. Foto: NTB Scanpix
Aalesunds FKs toppscorer Mustafa Abdellaoue her mot Kristiansund tidligere i år. Foto: NTB Scanpix

AaFK- supporterne vil ha sin oppkjøring til kampen på Brooklyn og Keiseren, mens KBK- supporterne vil ha tilhold på Tollboden.

Det blir også Fanzone utenfor Color Line Stadion fra kl. 16:00 med masse aktiviteter for barn, unge og familier, og alle fotballag på Sunnmøre er spesial-invitert til sesongavslutning for sine spillere.

Om du ønsker å ta turen til Color Line Stadion på lørdag for å bli med på denne folkefesten og heie gutta fram til seier kan du bestille billetter ved å trykke her! 

Annonse fra Obos-ligaen: