Før cupkampen: Aalesund - Molde

Duket for slaget om Møre og Romsdal.

Annonse:

Aalesund - Molde
3. runde i NM
Color Line Stadion, onsdag kl. 20.00

Foto: Marius Simensen

HamKam er unnagjort, nå er det Molde som venter. Vi gleder oss vilt til en midtukekamp som allerede på papiret lukter svidd.

Serielederen i OBOS-ligaen tar imot serielederen i Eliteserien. To seiersvante lag, to rivaler. Kun én billett til den videre reisen mot Ullevaal stadion og cupfinale på slutten av året.

Gjestene fra Romsdal topper vår øverste divisjon med 8-1-3, 28-12 og 25 poeng. Ned til Odd på andreplass er det tre poeng, men telemarkslaget har to kamper mindre spilt enn blåtrøyene.

Selv om det er topplaget i Eliteserien det er snakk om, så er ikke Erling Moes mannskap uslåelig. På de fire siste seriekampene har de nemlig to tap, begge på fremmed gress. La oss se på de fire siste:

Kristiansund - Molde 3-2
Molde - Viking 5-1
Tromsø - Molde 2-1
Molde - Ranheim 2-0

Denne runden ble det derimot seier. En av Eliteseriens største profiler, Magnus Wolff Eikrem, nettet for sjuende gang denne sesongen. Også Erling Knudtzon fant nettmaskene mot trønderne. Toppscoreren er derimot velkjente Ohi Omoijuanfo, som står med ni scoringer.

Ser vi på moldensernes lagoppstilling til kampen mot Ranheim, er det selvfølgelig mange velkjente navn på spillere som har møtt Aalesund til rivaloppgjør flere ganger:

Craninx - Remmer, Forren, Gabrielsen, Haugen - Aursnes (Hussain 81.), Ellingsen - Moström (Hestad 61.), Eikrem, Knudtzon (James 74.) - Omoijuanfo

AaFK kommer fra en deilig trepoenger på Briskeby, der Niklas Castro og Pape Habib Gueye sto for nettkjenningene i 1-2-seieren. Pape kom rett fra benken og ble matchvinner med et hodestøt etter et fint innlegg fra lagkamerat Niklas Castro. Bakerst gjorde sisteskanse Andreas Lie flere kvalifiserte redninger, mens forsvaret og midtbanen løste sine defensive oppgaver. Etter kampen var ikke Lars Bohinen veldig fornøyd med det spillemessig, men poengterte etter kampen viktigheten ved å vinne slitekamper som denne.

AaFK stilte slik mot HamKam:

Lie - Ramsteijn, Gretarsson, Lie (Grønner 74.) - Hatlehol, Orry Larsen, Izunna (Carlsen 67.), Thrandarson, Meade - Fridjonsson (Gueye 67.), Castro

Lars Bohinen har varslet ulike lagoppstillinget til kampene denne uka. Et tøft program avsluttes med bortekampen mot Raufoss søndag, og Lars har mange spillere å velge blant. Mot HamKam måtte imidlertid Oddbjørn Lie og Niklas Castro gå av. Oddbjørn er i troppen onsdag, Niklas ute. 

Troppen er altså klar, men lagoppstillingen kommer først 18.45. De elleve som starter mot Molde er garantert motivere, uansett hvem de måtte være. Snart ti år etter cupfinaleseieren mot MFK i 2009 er det lov å håpe at den oransje horde igjen kan juble for seier mot rivalene.

Hele Sunnmøre, møt opp! Lars og gutta trenger dere på stadion onsdag kveld. Vel møtt! 

Annonse fra Obos-ligaen: