Før bortekampen: Notodden - Aalesund

Topp mot bunn når gjestene reiser til bluesbyen.

Kenneth Dokkens gutter ligger på nedrykksplass etter fire serierunder. I motsatt ende av tabellen troner AaFK. Søndag ettermiddag møtes lagene som spilte uavgjort i fjor.

1-1 ble resultatet mellom lagene da de møttes i Notodden i 2018-sesongen. AaFK spilte 80 av 90 minutter med én mann mindre, og reddet uavgjort etter en straffescoring i andre omgang. Til årets oppgjør satser vi på å beholde alle spillerne på bana, og da skal vi naturligvis være favoritter.

De blåkledde fra byen ved Tinnelvas utløp har én uavgjort og tre tap på de fire første kampene:

Kongsvinger - Notodden 1-0
Notodden - Skeid 1-1
Sogndal - Notodden 4-1
Jerv - Notodden 3-1

De tre tapene har alle kommet på bortebane, mens det ene poenget er tatt i sesongens eneste hjemmekamp så langt. Da spilte laget uavgjort mot Skeid, som AaFK slo i forrige runde. Notodden stilte med følgende lag (4-3-3) i forrige match:

Johansson - Strange, Borchgrevink, Jenssen, Robson - Gustavsen, Salasiwa, Holmen - Aliyu, Hansen, Bakke

Aalesunds resultater ser slik ut:

Start - Aalesund 0-1
Aalesund - Kongsvinger 1-0
Sandefjord - Aalesund 1-1
Aalesund - Skeid 4-2

AaFK-laget har levert to sterke bortekamper mot gode motstandere, og tar med seg selvtillit inn mot kampen mot Notodden. Også på hjemmebane har laget levert. I seieren mot Skeid var den islandske trioen Daniel Leo Gretarsson, Aron Elis Thrandarson og Holmbert Fridjonsson sentral. Samtlige fant nettmaskene, og i tillegg var Aron avgjørende for angrepet som ledet til at Ståle Steen Sæthre satte inn AaFKs fjerde mål. Bergenseren kom inn til andre omgang etter å ha erstattet en skadet Holmbert.

Mot Skeid fikk Niklas Castro endelig sin første obligatoriske kamp for tangotrøyene. Niklas har vært skadet i syv uker etter en smell på trening. Spilleren har trent godt og er fornøyd med at navnet hans ikke lenger står på skadelista. Hvilke navn som står til Notodden-kampen vet vi mer om når kampen nærmer seg ytterligere.

Vi kommer tilbake med intervju med Lars Bohinen.

Det vi vet, er at dette er de åtte kampene i den femte runden av årets OBOS-liga: