Florø ga Janne høye skuldre

For fem år siden gjorde Florø oss litt nervøse, men raknet etter en utvisning.

Annonse:

AaFK-trener Janne Jönsson reiste i 2013 med tung skyts til Florø for å ta seg videre til tredje runde i cupen. Et feststemt hjemmepublikum og heltent motstanderlag var ikke med på svenskens planer for dagen. Da fikk Janne høye skuldre.

Aalesund var topplaget fra Eliteserien med to relativt ferske gull fra Norgesmesterskapet i lærkulesparking. Florø var laget AaFK-supportertne vekslet mellom å kalle Florø og Førde, og holdt til i 3. divisjon avdeling 8. Det skulle være klasseforskjell. Første omgang viste ikke prov på det. Faktisk var Florø nære på å ta ledelsen, men skuddet fra Anders Sørensen gikk like over målet til Lasse Staw i første omgang.

Florø stadion er mest kjent for å ha huset flere utgaver av NM i friidrett. Løpebaner omtrent så brede som en firefelts motorvei lå mellom publikum og banen, men pytt, pytt. Litt avstand fra tribunene, men volumet fra ansiktsmalte og flaggveivende hjemmesupportere bar forbi løpebanen og rett inn i hodene på Florø-spillerne. De hadde gjort det før. Rystet bedre motstand i cupen. Senest året før hadde de tygget og spyttet ut Sogndal. Eirik Bakke og Tore André Flo sendt hjem i sjokk. Begge innså nok at karrieren ikke lenger var på topp. 3-0 tap mot Florø i cupen. Chelsea og Leeds, akk så fjernt. Smell i cupen. Akk, så nært.

Abderrazaq Hamed-Allah dunket inn mål for AaFK - også på Florø stadion. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Ett år senere. Samme bane. Samme hjemmelag. Nå skulle AaFK tas. Florø var klare. Bring it on! Hamed Allah, Barrantes og Leke. Slukøret tuslet de til pause. Null uttelling for stjernegalleriet. 0-0 til pause.

- Vi ble naive i mye av spillet vårt, men i pausen ble vi enige om å høyne spillet vårt i andre omgang, sa Jonatan Tollås Nation til NRK.

Sju minutter ut i andre omgang hadde Leke James fått nok av usikkerheten. 0-1.

Hjemmelaget ga seg likevel ikke. De kjempet og ga ikke eliteserielaget noe gratis. Ettmålsledelsen til gjestene kunne raskt utlignes, men så ... Innbytter Lars Fuhre ble spilt gjennom etter 64 minutter. Hjemmelagets Aksel Knapstad var på etterskudd og dro Fuhre ned innenfor sekstenmeteren. Rødt kort, og dermed straffespark til gjestene. Fredrik Ulvestad var like sikker som Eric Cantona i glansdagene, og dermed dobling av ledelsen. Florø raknet etter dette, og keeper Knut-Marius Kvammen fikk tre baller til bak seg. 0-3 signert Leke James, deretter nettkjenninger av Christian Myklebust og Abderrazak Hamed-Allah. 0-5 til slutt.

Etter kampen uttalte Janne Jnsson at han var litt engstelig en stund.

- Psykologisk regner du med at det skal være enkelt å slå ut lag som kommer fra de lavere divisjonene. Vi vet at det ikke er enkelt, slo treneren fast, til avisa Firdaposten, og innrømte at han fikk høye skuldre før ledermålet kom.

I neste runde møtte vi Ranheim i Trondheim, og røk på hodet ut etter å ha tapt 4-2 etter ekstraomganger.

Søndag møter vi Florø på nytt. Denne gang er vi i samme divisjon.

Vel møtt til kamp på Color Line Stadion søndag klokken 15.00.