Et skattkammer av historier

TV2-profil Arill Riise delte gode historier fra sitt 35 år lange supporterliv da han gjestet TangoPod torsdag.

På vei til dagens sending møtte Arill Riise en nylig ankommet prøvespiller i heisa på stadion.

- På vei hit møtte du en liten kar, innledet programleder Jonatan G. Arvidsen-Osvik.
- Han var ikke liten heller. Han er fra Senegal, gikk i slippers i tre kuldegrader og heter Pape Habib, svarte Arill.
- I følge Bjørn Erik, skyte Jonatan inn. Arill ble usikker:
- Er det bare tøys kanskje?
- I morgen har han fått et nytt navn, kom det fra medprogramleder Sven Giske

Annonse:
Diskusjon om nye spillere, rykter rundt nevnte Habib, Agdestein og flere, samt forventninger til årets sesong var i fokus under sendingen. Arill Riise la ingenting imellom, og var tydelig i sine betraktninger, også rundet fjorårets nedrykk.

Arill Riise er en mann med lang AaFK-erfaring, både som programleder, planlegger og supporter. Han har ledet cupfinaleshow i Oslo, hatt regien på åpningsshowet da Color Line Stadion åpnet, og ikke minst gitt Jonathan Parr en overhaling fra sitt sete på N-feltet på stadion.

- Jeg ble så lei av at Parr hele tiden skulle slå ballen tilbake i stedet for å sette fart framover, og det ga jeg tydelig uttrykk for, fortalte en lattermild Arill.

Hvordan lysluggen i AaFK-trøya responderte, kan du høre i den ferske TangoPod-episoden.

Den finner du her:

iTunes 

Podbean

Den nesten to meter høye mediemannen fra Sæbø reiste i tid i løpet av timen sendingen varte. Han var tilbake på slutten av 80-tallet, da klubben var nær konkurs. Han tok turen tilbake til 2009 og 2011, da oransjetrøyene fargela hovedstaden under cupfinalene mot Molde og Brann. Og han mimret tilbake til egen fotbllkarriere, hvor AaFK-legenden Eivind Syversen ga Arill en fotballeksjon.

Arill røper også at arrangementskomiteen hadde planer om å hyre inn selveste Robbie Williams til å komme ut av egget og synge for et fullsatt Color Line Stadion i forkant av åpningskampen mot Odd i 2005. De som kan sin historie vet at det var Magne Fremmerlid som steg ut av egget og fremførte «You Raise Me Up» til gåsehud over hele Sunnmøre.

I episoden kan du også høre historien om da Arill Riise ringte Snåsamannen i forkant av cupfinalen i 2009, da Bergen-ordfører Trude Drevland ble fornærmet på Arill og Oslo-ordfører Fabian Stang, og hvordan AaFK hisset på seg Herman Friele ved å utsette Branns gullfeiring i 2007.

Annonse fra Obos-ligaen: