- Er i angrepsposisjon

En offensiv Lars Bohinen rår over en svært motivert spillergruppe i forkant av sesonginnspurten.

Annonse:

Foto: Marius Simensen (msfoto.no)

- Gruppa er ekstremt villig til å nå vårt kollektive mål. Vi har åtte kamper igjen og står med det beste utgangspunktet av alle lagene. Vi leder ligaen med tre poeng. Vi har tapt kun fire av 22 kamper og har et utgangspunkt de andre laga gjerne hadde bytta til seg. Vi er i en posisjon der vi skal angripe. Vi skal ikke forsvare posisjonen vår. Vi skal gyve løs,
slår Lars kontant fast.

I likhet med resten av A-laget har han hatt noen dager borte fra Color Line Stadion. Kvalitetstid med familie og venner har stått på agendaen for den tidligere landslagsspilleren. Selv om det var godt å tenke på andre ting enn fotball, innrømmer Lars at han også tenkte på sesonginnspurten i OBOS-ligaen.

- Jeg har selvfølgelig tenk fotball likevel, sier han, og forteller at han blant annet har tenkt på hvordan AaFK skal heve seg ytterligere før de siste åtte kampene kommer.

- Vi må stramme opp den defensive ramma. Det blir litt for store avstander i laget, så vi må sørge for å legge ned nok meter. Det er basisen for spillet vårt. I tillegg må vi få tilbake rytmen i det offensive, mener han.

Like før spillerne og støtteapparatet gikk hvert til sitt i midten av forrige uke reiste gruppa ut av stadionportene og nordover mot Ellingsøya for flere fartsfylte runder med paintball. Både da og i det daglige er det svært god stemning hos serielederne.

- Stemninga i gruppa er god, og det har den vært hele tida. Vi har prestert denne sesongen, og det hjelper selvfølgelig på. Spesielt fra sommeren har vi hatt god utvikling. Det vil selvfølgelig være perioder der vi sliter mer, for det er ingen som går gjennom en hel sesong uten utfordringer. Vi spiller tross alt kamper mot lag som vil ødelegge for oss, og det blir vanskelig å dominere hver eneste kamp i OBOS-ligaen. Likevel, hadde du spurt meg før sesongen om jeg hadde vært fornøyd med dette utgangspunktet før de siste åtte kampene, så hadde jeg selvsagt takka ja. Jeg hadde takka ja til mindre enn dette også, jeg. Vi er med i tetkampen og gleder oss til å kjempe om poengene, sier en tydelig motivert Lars.

K P
1 Aalesund 4 10
2 Sandefjord Fotball 4 8
3 Ullensaker/Kisa 4 7
4 Kongsvinger 4 7
Tapet mot Ullensaker/Kisa virker å være ute av verden. Tap dveler ikke Nottingham Forest-helten med. Han ser framover.

- Vi skal konsentrere oss om de neste ukene. Vi har levert bra og har riktig mental innstilling. Vår styrke er at vi har vært flinke til å nullstille oss og tatt hver kamp og hvert lag like seriøst, og det skal vi fortsette med.

Det er lyse tider for de oransje og blå, og lysere kan det bli i høsttider som medfører mørke om kveldene. Fire hjemmekamper gjenstår på Color Line Stadion, og pærene i flomlysene er klare til å kaste lys på kunstgresset.

- Nå blir det spenning knyttet til hver eneste hjemmekamp, tror jeg. Det er ingen tvil om at fukt i lufta, flomlys og et tent hjemmepublikum hjelper oss. Jeg ønsker at vi får så mange som mulig på kamp. Vi vil ha folks støtte. Her gjelder det å møte opp for dem som heller vil se oss mot Rosenborg enn Tromsdalen neste år, lyder det fra Sunnmøres stolthets hærfører.

Kjøp billetter til AaFK - Kongsvinger.

Annonse fra Obos-ligaen: