Enock solid mot Frankrike

Keepertalentet med flere gode redninger for Norge U20.

De norske gutta tapte treningskampen mot Frankrike 1-2 i Marbella torsdag, men var bare en straffebom unna uavgjort. AaFK-keeper Enock Mawete hadde flere gode involveringer.

Landslagssjef Jan Peder Jalland var fornøyd med det Enock leverte mellom stengene.

- Han gjør en meget god kamp. Vi trenger en god keeper når vi møter Frankrike. Han viste seg frem positivt, sa Jalland til fotball.no

Dina Ebimbe, som denne sesongen er på lån fra Paris Saint-Germain til Le Havre, sendte franskmennene i ledelsen allerede etter fire minutter. Noen minutter senere kunne det stått 2-0, men en kjemperedning signert Enock hindret at Frankrike doblet.

Norge spilte seg mer inn i kampen, men Les Bleus holdt unna. Da de igjen spilte seg i nærheten av det norske målet var AaFK-keeperen på pletten. Troyes-angriper Lenny Pintor testet Enock, som ikke lot seg lure. Like før pause sto han nok en gang i veien da målscorer Ebimbe prøvde seg.

Frankrike hadde initiativet også i andre omgang, men ble ofte for upresise - både i pasningsspillet og i avslutningene. Etter halvspilt omgang var de derimot treffsikre. Laget gikk i angrep med mange spillere, og Thody-Elie Youan avsluttet angrepet ved å trille inn 2-0.

Norge bommet på straffe ved Erik Botheim i første omgang, men da de igjen fikk sjansen fra ellevemetersmerket like før slutt ble det nettsus. Markus Solbakken reduserte for Norge U20, som over helga møter Sverige.