En dårlig dag i Oslo Øst

Et Vålerenga-lag i medgang dominerte på Intility Arena.

Det var to lag som begge ønsket å ta et viktig steg unna bunnstriden som møttes på Vålerengas nye storstue i kveld. Med seier ville AaFK kunnet klatre over nedrykksstreken og fått et etterlengtet pusterom. For Vålerenga handlet det om å skaffe seg en luke til en nedrykksrival.

Vertene gikk rett i strupen på motstanderen med en gang dommer Tom Harald Hagen blåste i gang kampen. Etter fire minutter, og flere halvsjanser, fikk de uttelling. Andreas Lie gav retur på et skudd fra Chidera Ejuke. Ballen havnet hos Ivan Näsberg som hamret den i mål, utagbart for AaFKs sisteskanse. Allerede to minutter senere var Ejuke igjen på farta, bokstavelig talt. Vålerenga-vingen fikk et hav av rom bak kaptein Bjørn Helge Riise og satte fart mot hjørnet av 16-meteren. En finte og en forsvarer på bakken senere satte han ballen i nærmeste hjørne til vill jubel fra Klanen på tribunen. 2-0 før ti minutter var spilt.

VIF fortsatte å presse på det neste kvarteret, men uten å komme til de store mulighetene. Helt til Ejuke smatt forbi Riise på nytt og forsøkte å sette ballen i lengste hjørne. Dessverre for hjemmelaget snek avslutningen seg utenfor stolpen.

AaFK forsøkte å komme høyere i banen, og da Vålerenga prøvde å spille seg gjennom presset rundt egen 16-meter fikk Gyasi muligheten. AaFK-vingen snappet opp en svak pasning fra Magnus Lekven, satte fart mot mål og fikk nettkjenning med en klinisk avslutning. Gjestene øynet håp om en opphenting.

Men det håpet skulle bli kortvarig. Etter en liten halvtime satte Vårelenga fart på høyresiden. En to gode pasninger gjennom midten senere fikk Ejuke igjen avslutte mot lengste hjørne, og denne gangen traff han på innsiden av stolpen. 3-1 sto seg til pause.

Ejuke hadde vært en konstant trussel gjennom første omgang. Etter pause fortsatte han der han hadde sluppet. Etter et langt innkast slurvet Lie i luftrommet og Ejuke fikk fyre av fra ti meter, men skuddet ble blokkert. AaFK kom seg fra sjokket og begynte å komme seg inn i kampen i denne perioden. Gyasi var mye involvert, med både skudd og innleggsforsøk, men uten å få uttelling.

I stedet sementerte Vålerenga ledelsen med to vakre scoringer. Etter en drøy time fyrte Simen Kristiansen Juklerød av fra distanse. Skuddet fikk en liten styring av en uheldig Papazoglou, og føk i nettet bak en utspilt Andreas Lie. Fem minutter senere satte Henrik Kjeldsrud Johansen hodet på et innoverskrudd skudd fra Herman stengel, og styrte ballen i mål på vakkert vis.

AaFK kom til noen skuddmuligheter ved Papazoglou i løpet av den siste halvtimen, men uten å sette Adam Larsen Kwarasey på de store prøvene. Vertene hadde tatt foten av gasspedalen og kontrollerte spillet til dommeren blåste av kampen. Det ble en ny utrivelig opplevelse for et Aalesundlag i motgang, og Trond Fredriksen var tydelig oppgitt på sidelinja. Kaptein Bjørn Helge Riise uttrykte det presist pauseintervjuet; det var flaut.