Dramatisk avslutning på fylkesderbyet

Rødt kort, overtidsmål og forspilte sjanser farget kampen mellom Aalesund og Kristiansund på Color Line Stadion.

Det var ikke bare duket for fylkesderby i jugendbyen i kveld, det var også en kamp om å holde nedrykksspøkelse unna. Med seier ville Kristiansund skaffet seg en luke ned til Sogndal og lagt press på de andre lagene i bunnstriden som spiller i morgen.

Annonse:
For Aalesund ville tre poeng sendt laget over streken og gitt et pust i bakken i det som har vært en skuffende høst med økende press på både lag og trener.

Fra første spark på ballen var det tydelig at hjemmelagets hovedfokus var å stenge igjen bakover. De lot KBK få diktere kampen innledningsvis mens de fikk satt en stabil defensiv struktur.

Likevel var det Aalesund som fikk de første målsjansene i kampen. Seks minutter var spilt da Fredrik Carlsen fant Thrandarson med et innlegg. Islendingen fikk god treff på ballen fra langt hold, men klarte ikke å treffe mål.

Etter 20 minutter var Thrandarson igjen på farten. Kantspilleren dro seg innover i banen fra sin høyre kantposisjon og dro til mot lengste, men igjen manglet det på presisjonen og ballen gikk en halvmeter utenfor målet til McDermott.

Ti minutter senere lurte Vebjørn Hoff offsidefella til gjestene og ruste mot dødlinja på venstresiden. Dessverre ble innlegget mot Papazoglou blokkert til corner.

Fem minutter før pause var AaFK igjen farlig frampå. Thrandarson fintet til seg nok plass til å få sendt et farlig innlegg i retning Papazoglou, men grekeren klarte ikke å få hodet på ballen.

Det var AaFK som produserte det meste, men det manglet litt på presisjonen. Det gjorde det også da gjestene fikk muligheten. KBK-spiss Bamba fikk ballen servert på et sølvfat rett før pause, men ivorianeren klarte ikke å stokke beina og bommet regelrett på ballen. Dermed gikk lagene til pause med 0-0.

Første halvdel av andre omgang ble langt mindre begivenhetsfull. Begge lag var upresise i pasningsspillet og det skulle ta 20 minutter før noen kom til en skikkelig sjanse, da et skudd fra Bamba snek seg utenfor stolperota til en utspilt Andreas Lie.

Selv om det ikke ble skapt mye i denne perioden var det gjestene som virket farligst.

SBM-prisen gikk i dag til Vebjørn Hoff. Foto: NTB Scanpix
SBM-prisen gikk i dag til Vebjørn Hoff. Foto: NTB Scanpix

Men det var fram til Amidou Diop for andre gang på ti minutter kom for sent inn i en takling på Gretarsson og fikk sitt andre gule kort.

Med en mann mer på banen fikk AaFK en vitamininnsprøytning og begynte å presse på for tre poeng, men presisjonen satt fortsatt ikke for hjemmelaget.

I stedet fikk gjestene en gavepakke av en scoring. 85 minutter var spilt da kaptein Bjørn Helge Riise mistet ballen på midtbanen og Kristiansund fikk kontre i overtall.

Torgil Øwre Gjertsen fikk gå og gå mot et ryggende forsvar, før han dro av Oddbjørn Lie og fyrte av fra distanse. Andreas Lie var på ballen, men maktet ikke å holde den ute.

Men Aalesund ga seg ikke og fortsatte å presse. Det gav KBK muligheten til å kontre på nytt etter en corner, men Riise gjorde opp for balltapet før baklengsmålet og avverget scoring alene mot to hvitkledde. Det så ut til å gi litt liv i trøtte AaFK-bein og sjansene kom på rullende bånd.


Etter 89 minutter var det flipperspill i KBK-boksen, og flere AaFK-spillere fikk mulighet til skudd. Angrepet ble avsluttet av Valmir Berisha som plasserte ballen utenfor.

Tre minutter senere ble Mos spilt alene gjennom med McDermott, men KBK-keeperen gjorde en god jobb og nektet scoring for AaFKs toppscorer.

Men etter 94 minutter skulle det endelig gå hjemmelagets vei. En ellers lite synlig Edwin Gyasi trakk seg forbi to spillere og la inn i feltet. Den første avslutningen ble blokkert, men på returen var Vebjørn Hoff sikker som banken og hamret inn utligningen, til stor lettelse for både spillere og fans.

Det ble det siste som skjedde før dommer Dag Vidar Hafsås blåste av kampen, dermed ble det poengdeling på Color Line Stadion. Det er et resultat ingen av lagene vil være spesielt fornøyde med, men det poenget kan likevel vise seg å bli livsviktig i Aalesunds sesonginnspurt.

Annonse fra Obos-ligaen: