- Det jobbes godt i klubben

Annonse:

Rett etter sesongslutt i fjor skrev jeg at «Vi kommer tilbake». Jeg kan love dere alle at det har vært en svært hektisk tid for å sette klubben i stand til å oppfylle den lovnaden. Den jobben er ikke avsluttet, den pågår kontinuerlig. Vi skal bygge AaFK både for kort, og for lang sikt.

Evalueringen av fjorårets sesong endte med at vi besluttet å gjøre endringer i trenerteamet. Kontrakten med hovedtrener Trond Fredriksen ble avsluttet, og det samme ble arbeidsforholdet med assistenttrener Anton Joore.

Det er ingen tvil om at AaFK er en attraktiv klubb, og mange som ser potensialet i klubben. For det manglet ikke på henvendelser fra inn- og utland med trenerkandidater. Én person peket seg ut tidlig, og en krevende prosess ble innledet frem mot jul hvor forhandlingene gikk tungt for å lande avtale med Lars Bohinen. Samtidig måtte vi avklare forholdet med hans tidligere klubb Sandefjord, og komme frem til en god enighet med klubbmannen Trond Fredriksen. Det er viktig å løse slike diskusjoner raskt, men også med ryddighet for alle involverte parter. Vi var svært tilfreds med å til slutt kunne tilsette Lars Bohinen som vår nye hovedtrener. En hovedbrikke var på plass.

Sportsjef Bjørn Erik Melland sentralt i arbeidet. Timevis med diskusjoner begynner å gi resultat. Foto: Marius Simensen
Sportsjef Bjørn Erik Melland sentralt i arbeidet. Timevis med diskusjoner begynner å gi resultat. Foto: Marius Simensen

Skal man bygge team, lag og klubb, må vi bygge med fokus på kompletterende egenskaper og med den riktige kompetansen til riktig tid. I Lars har vi fått en klar og tydelig trener som gjorde en god jobb i Sandefjord. Vi har også fått en person med lang erfaring som spiller, utenlandsproff og sentral skikkelse «in the golden years» i norsk landslagsfotball på 90-tallet. Kompetanse og egenskaper som blir nyttig i AaFK fremover.

Andrea Loberto var et foretrukket valg av Lars, og en person som kompletterer vår nye hovedtrener. Andrea er kjent for å være sterk på treningsfeltet, og dyktig i analysearbeidet. Dette gir handlefrihet og muligheter i det daglige arbeidet med spillergruppa. Nå skal de to bli kjent med spillerne. De skal sette sitt preg og sine krav i og rundt presentasjonsgruppa.

Denne uka kom spillerne tilbake, og det er herlig å oppleve en sulten gjeng som er klar for ny sesong. Årets første signering er også på plass – det ble en spiss. Vi starter i fremste rekke! Fremover kommer det til å skje mer både i klubben og på spillerfronten. Det lover godt for en spennende sesong!

Geir 

Annonse fra Obos-ligaen: