Den trengte vi!

Fotball er følelser og opplevelser som kan gripe deg så umiddelbart at du noen ganger lurer på hva det var som traff deg.

Annonse:

En enkelt kamp kan sende deg fra de dypeste daler og rett til himmels der og da. Vi banket seriemesterne, etter at vi fikk en midt i trynet slo vi voldsomt tilbake og vant fortjent. Vi spilte en god kamp uansett hva man måtte mene om innsatsen til motstanderen. Vi hang sammen som et lag, som hardt arbeidende sunnmøringer.  

Energibombe
Denne seieren var langt på vei en energibombe. Den var akkurat hva vi alle trengte etter fire måneder i en stadig brattere motbakke. Fortsatt kan vi rykke rett ned, fortsatt kan vi spille kvalik og fortsatt kan vi stå i Eliteserien. Akkurat nå er poenget at vi så sårt trengte energipåfyll. Vi trengte en opptur, og vi fikk det.

Dette gir fornyet håp og pågangsmot. Det gir fornyet tro på at det tilsynelatende umulige likevel er mulig. Ja, vi har hatt en svært skuffende sesong, men kamper som er spilt er det ikke mulig å gjøre noe mer med.

Tøft og vanskelig
Nå handler det om å overleve i Eliteserien. Nå handler det om å gjenskape det vi gjorde mot Rosenborg. Vi skal krige, ha vinnervilje, være uredde, smarte og tøffe. Det blir knallhardt og det blir vanskelig. Men nok en gang har denne frustrerende, fascinerende og fantastiske sporten gitt oss den samme påminnelsen: Dette er fotball og da er alt mulig.

Det gjør noe med meg å se et lag og apparatet rundt som har fått så mye tyn over så lang tid, reise seg på denne måten. Når vi ikke har prestert så fortjener vi kritikk. Men om den er aldri så fortjent, skal det noe til å tåle og takle den. Du skal være over snittet sterk for at den ikke sakte bryter deg ned og frarøver deg troen på egne evner og ferdigheter. Sånn sett smaker det ekstra godt med denne seieren, den viser styrken i laget og klubben.

Bekreftelse og tro
Det var en slik bekreftelse vi nå mest av alt trengte. For første gang på lenge grep vi muligheten og øyeblikket til å begeistre, overraske og gi litt tilbake til alle som bryr seg om AaFK på godt og vondt. Det var så deilig å kunne kaste alle hemninger, slippe jubelen løs og brøle som en godt voksen tulling.

Takk til alle som dro oss gjennom denne kampen, heiet laget frem og inspirerte oss til å stå på videre. Takk til alle dere som er AaFK.

Det gjenstår to seriekamper, og nå kan alt skje.

Geir

Annonse fra Obos-ligaen: